فیس­بوک یکی از محبوب­ترین سایت­های دنیاست، اما یکی از جوان­ترین سایت­ها نیز محسوب می­شود. این صفحه بیش از ده سال هم از فعالیتش نمی­گذرد، آن­ها هنوز دنبال راه­های جدید برای کسب درآمد از این سایت هستند؛ بنابراین حریم خصوصی و اطلاعات امنیتی آن دارای مشکلات اساسی است!

	پنج خطر پنهان فیسبوک

فیس­بوک یکی از محبوب­ترین سایت­های دنیاست، اما یکی از جوان­ترین سایت­ها نیز محسوب می­شود. این صفحه بیش از ده سال هم از فعالیتش نمی­گذرد، آن­ها هنوز دنبال راه­های جدید برای کسب درآمد از این سایت هستند؛ بنابراین حریم خصوصی و اطلاعات امنیتی آن دارای مشکلات اساسی است!

جان گودچایلد ؛ رئیس افسر امنیتی آنلاین، خطراتی را در مورد استفاده از فیس­بوک ذکر می­کند و معتقد است کاربران باید از این خطرات آگاه باشند.

فیس­بوک ادعا دارد که میلیون­ها کاربر دارد اما آیا اطلاعات همه­ی کاربران از لحاظ امنیتی حفاظت شده هستند؟

جان گودچایلد می گوید: اطلاعات امنیتی شما ممکن است بیش از آن چیزی که شما فکر می­کنید در خطر قرار داشته باشد. موقعی که شما به صفحه­ی خود در فیس­بوک لاگ این می­شوید ، ممکن است به خاطر اشتباهات امنیتی یا تلاش­های بازاریابی، اطلاعات صفحه­ی شما در دسترس دیگران قرار بگیرد.

هفته ­ی گذشته فیس­بوک به دلیل نقض اطلاعات امنیتی کاربران مورد نقد قرار گرفت. بر اساس شکایت کمیسیون تجاری فدرال، دستکاری در اطلاعات امنیتی کاربران باعث شده است تا اطلاعات آنها به منظور استفاده­های تجاری در دسترس قرار بگیرد. همچنین اخیرا بعضی از کاربران فیس­بوک متوجه شده­اند چت­های خصوصی آن­ها در دسترس همه­ی کاربران در اد لیست آن­ها قرار گرفته است.

_ بزرگترین نقض حقوقی کاربری که ممکن است اتفاق بیفتد، در فیس­بوک اتفاق افتاد_.

به همین منظور گودچایلد در برنامه­ی "صبح شنبه" نکاتی را در این مورد اذعان داشت که عبارتند از:

1_ اطلاعات شما در دسترس گروه سومی قرار می­گیرد.

2_اطلاعات امنیتی شما با هر بار به روزرسانی سایت ضعیف­تر می­شود.

3_برنامه ­های فیس­بوک ممکن است شامل نرم­افزارهای مخرب باشد.

4_دوستان واقعی شما ممکن است به صورت ناخواسته شما را آسیب­پذیر کنند.

5_کلاهبردارها صفحه­های تقلبی ایجاد می­کنند. مراقب باشید.

آیا فیس­بوک مکان مناسبی برای ارتباط برقرار کردن با دوستان است؟

مسأله اینجاست، فیس­بوک یکی از محبوب­ترین سایت­های دنیاست، اما یکی از جوان­ترین سایت­ها نیز محسوب می­شود. این صفحه بیش از ده سال از فعالیتش نمی­گذرد، آن­ها هنوز دنبال راه­های جدید برای کسب درآمد از این سایت هستند؛ بنابراین حریم خصوصی و اطلاعات امنیتی آن دارای مشکلات اساسی است!

در فضای فیس­بوک، پتانسیل جرم و کلاهبرداری متاسفانه بالاست. بر طبق گزارش « مرکز شکایت جرم های اینترنتی»؛ کلاهبرداری­های اینترنتی شامل 299 ملیون دلار در سال 2009 بوده است که نسبت به سال گذشته 110% افزایش داشته است.

اخیرا، به نظر می­رسد فیس­بوک هیچ هفته ­ای نبوده است که بدون حاشیه ­ی امنیتی نباشد. سازمان تچ کرانچ (TechCrunch) به تازگی متوجه یک اشکال امنیتی بزرگ شده و آن در دسترس قرار گرفته شدن چت کاربران در صفحه­ی دوستانشان است.

در ماه قبل یک گروه از محققان کشف کردند یک گروه از هکرها نام کاربری و پسورد کاربران را به افراد و سازمان­ها می­فروشند. تخمین زده می­شود تعداد آن در حدود 1.5 میلیون اکانت را شامل می­شود.

این سایت تحت حملات هکرها قرار دارد که سعی می­کنند اطلاعات همه ­ی کاربران فعال را اسپم کنند و در جهت اهداف کلاهبردارانه از آن سوء استفاده کنند. مساله این است که فیسبوک با مشکلات فراوانی برای حفظ اطلاعات کاربران مواجه است اما این شرکت برای این مشکلات پاسخگو نیست.

پنج خطر پنهان فیسبوک

آیا کاربران در صفحه فیس­بوک واقعا دارای حریم خصوصی هستند؟

پاسخ این سوال "نه" است. راه­های بسیاری وجود دارد که اطلاعات شما در اختیار گروه سومی قرار بگیرد. مثلا وقتی شما مشغول بازی گیم مورد علاقه­ی خود هستید، ما بین بازی یا هر فعالیت دیگری درخواستی به دست شما می­رسد مبنی بر اینکه اطلاعات شما در اختیار شرکت و یا گروهی قرار بگیرد که شما هرگز در آن ثبت نام نکرده­اید.

آیا فیس بوک از وادار کردن کاربران برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیشتر سود می برد؟

کاملا درست است. هدف فیس­بوک این است که شما را وادار کند که هرچه می­توانید اطلاعات به اشتراک بگذارید تا بتواند آن­ها را در اختیار شرکت­های تبلیغاتی قرار دهد. بنابراین؛ هرچه بیشتر اطلاعات به اشتراک بگذارید، درآمد بیشتری عاید شرکت فیس­بوک می­شود.

آیا هربار که شرکت، سایت را به روزرسانی می­کند، اطلاعات امنیتی ضعیف­تر می­شود؟

بله. هربار که شرکت تصمیم می­گیرد سایت را به روزرسانی کند ( معمولا چند بار در سال)، به این معنی است که اطلاعات کاربری شما عمومی می­شود و بعد این به شما بستگی دارد که آیا دوباره به حریم خصوصی خود رفته و اطلاعات را تصحیح کنید یا خیر.

آیا دوستان شما می­توانند شما را آسیب ­پذیر کنند؟

بله. در بین دوستان شما حتما هستند کسانی که از لحاظ امنیتی ضعیفند و به راحتی قابل هک شدن هستند. حال اگر این دوستان شما هک شود و شما هم در اد لیست آنان قرار داشته باشید هکر به این طریق می­تواند نرم افزارهای مخرب یا ویروس­های جدیدی را راهی سیستم شما کند.

بهتر آن است که کاربران اطلاعات خود در فضاهای مجازی دیگری به اشتراک بگذارند چون ضریب امنیت اطلاعاتی فیس­بوک بسیار پایین است. اما اگر مجبور به استفاده از آن هستند باید دقت داشته باشند که در اد لیست خود هر مخاطبی را قرار ندهند و سعی کنند آدرس فیس­بوک­شان را به افراد حرفهای و معتمد بدهند تا اندکی از هدر رفتن داده­ها و سرقت اطلاعاتی ایمن باشند.

ارسال نظر

  • گلستان بلاگ
    0

    سلام
    با تشکر از مطلب خوب شما
    این مطلب با نام خودتان در گلستان بلاگ منتشر شد.
    http://golestanblog.ir/%D9%BE%D9%86%D8%AC-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D9%BE%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%86-%D9%81%DB%8C%D8%B3%D8%A8%D9%88%DA%A9/
    منتظر مطالب بعدی شما هستیم.

آخرین اخبار