ضرورت ارتقاء امکانات آتش نشانی گرگان؛

رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری گرگان می گوید پس از پایان کار ساختمان وظیفه ای در خصوص بررسی تجهیزات اطفاء حریق در آپارتمان ها براساس قوانین برعهده آتش نشانی نیست و در گرگان بسیاری از مراکز تجاری و عمومی فاقد امکانات اولیه اطفاء حریق هستند.

فقدان قوانین؛ آیا پلاسکوهای دیگری در راه است/ مسئولان از پلاسکو درس نگرفتند

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از گلستان ما؛ زیر آوارهای پلاسکو هنوز صداهایی به گوش می رسد، نقطه ایثار آتشنشانان آنجایی بود که زیر آورهای نیمه سوخته پلاسکو هم یک گام عقب نکشیدند.

گرچه فیلم های منتشر شده از این حادثه یادمان داد که اگر در آن لحظه یک فیلم هم کمتر گرفته می شد شاید امروز تعداد کمتری از هموطنان ما در این حادثه جان می سپردند.

اما راه بندانهای طولانی و خانواده های نگرانی که در اتوموبیل های خود نشسته بودند و تراژدی ریختن پلاسکو را در روز حادثه تماشا می کردند مسیر خدمت رسانی را برای مردان ایثارگر و نقش اول آن روز حادثه تلخ سخت کردند.

نکته حائز اهمیتی که باعث شده که آتش‌سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو در تاریخ ماندگار شود و بعد از پنج سال از آن یاد کنیم قهرمانانی بودند که در لباس آتش نشان به بالاترین درجه انسانیت رسیدند.

اما این حادثه تلنگری برای سیستم اطفاء حریق آتش نشانان در کلان شهرهای کشور بود، موضوعی که شاید مسئولان بعد از گذشته چند سال از آن درس های لازم را نگرفتند و براین اساس است که در شهری مثل گرگان پلاسکوهای زیادی را می بینیم.

به دلیل نقض قوانین و عدم نظارت ها در مهمترین اماکن تجاری گرگان حتی یک کپسول آتش نشانی هم نیست و به این موضوع موسی الرضا صفری، رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری  گرگان اذعان دارد.

بدتر از آن فقدان امکانات آتش نشانی برای مهار آتش در ساختمان های بلندمرتبه است که اگر آتش در چنین ساختمان هایی گسترده شود شاید آتش نشان آن کارایی لازم را برای نجات ساختمان نداشته باشد و تنها کاریی که بتواند در آن زمان انجام دهد نجات جان انسان ها و مدیریت برای سوختن ساختمان باشد.

صفری می گوید: در شهر گرگان برای مهار آتش سوزی در ساختمان بلند مرتبه بلندترین نردبانی که ر اختیار داریم 32 متر است که شهرداری خریداری شده است ولی با توجه به رشد ساختمان بلندمرتبه در سطح شهر این نردبان 32 متر در برخی از ساختمان ها پاسخ گو نیست و در برخی از خیابان ها به دلیل محدودیت های شبکه برق و میزان عرض خیابان نیز محمدویتی برای گردش این نردبان ها به وجود می آورد.

وی افزود: با توجه به این شرایط یک سری موارد قانون مندی براساس مقررات ملی ساختمان در نظر گرفته شده و ساختمان ها ملزم هستند که از طبقه پنج به بالا سیستم های اطفاء حریق داشته باشند و در زمان پایان کار آتش نشانی با تست تجهیزات آن را تایید می کند تا  در صورت بروز حریق بتوانیم از تجهیزات ساختمان استفاده کنیم.

این مقام مسئول متذکر شد: استقرار این تجهیزات در ساختمان بلندمرتبه را به جد در آتش نشانی در دستور کار قرار دادیم و یکی از افرادی هستم که بازدید از این تجهیزات را انجام می دهم و حتی ذره ای در خصوص آن کوتاه نمی آییم ولی این تجهیزات تا پایان کار ساختمان است و پس از آن وظیفه ای نداریم.

صفری خاطرنشان کرد: اینکه چه میزان ساختمان های تجاری و عمومی به این مسئله اهتمام دارند که حفظ کنند و خلاهای قانونی وجود دارد که باید پس از آن نیز بتواند آتش نشانی نظارت داشته باشد.

وی گفت: اگر کپسول های آتش نشانی در ساختمان مستقر باشد و در دقایق اولیه آتش سوزی اقدام شود آتش سوزی گسترده نمی شود، برخی از مراجع تجاری و مسکونی فاقد کپسول آتش نشانی هستند و برخی نیز که دارند طرز استفاده از آن را نمی دانند.

رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری  گرگان  متذکر شد: تنها ساختمان های طبقه چهار به بالا نظارت آنها برعهده آتش نشانی است و آپارتمان های کمتر از چهار طبقه نظارت آن بر عهده شهرداری منطقه است که باید بررسی کنند این تجهیزات در ساختمان براساس ضوابط مستقر باشد.

صفری تاکید کرد: اکثر شهروندان آگاهی لازم را نسبت به حریق و کپسول های اطفاء حریق ندارند و پایشی که کردیم اکثرا مطلع نیستند، آن دسته از اطفاء حریق صورت می گیرد و اطفاء حریق کمک می کنند به صورت رایگان کپسول های آنها را پر می کنیم.

وی گفت: کسانی که نسبت به فروش کپسول های اطفاء حریق اقدام می کنند باید دارای مجوز باشند و استانداردهای لازم را انجام دهند، طرح آموزشی در کنار بازدیدهای ایمنی را در نظر می گیریم با برخی از نهادها نیز تفاهم همکاری داریم به شهر ایمن کمک کند.

این مقام مسئول افزود: در آتش نشانی گرگان دو بخش اطفاء حریق و امداد نجات داریم که بیشترین مراجعه ما آسانسور است و روزی پنج تا 6 و در برخی از روزها تا 10 مورد نیز اعزام داریم و انرژی زیادی از سازمان می گیرد و اگر سرویس دوره ای و برق اضطراری

صفری بیان کرد: در بخش حریق  در فصل زمستان بخاری و آبگرم کن بیشتری بار مراجعات ما را تشکیل می دهد و در فصل زمستان نیز حریق به دلیل سوختن دستگاه های برقی و یا سهل انگاری را بیشتر شاهد هستیم.

امیدواریم در راستای تجهیز و بررسی نقاط کانونی و پرخطر گرگان شهرداری و شورای شهر اسلامی قبل از آنکه شاهد پلاسکویی در گرگان باشیم وارد عمل شوند به یاد مردانی که سوختند تا نسوزیم کمترین کاری که می توانیم انجام دهیم در اختیار قرار دادن امکانات مناسب به مردان شماره یک بحران های گرگان است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار