حضور ۲۰ شرکت فناور در همایش ترویجی کود در گلستان
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان از برگزاری یک همایش ترویجی آموزشی با حضور ۲۰ شرکت تولیدکننده انواع کودهای کشاورزی و دانشبنیان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گلستان 24، مجید محمدی، ظهر امروز در همایش ترویجی سم، کود و بذر کشور که در گلستان برگزار شد، اظهار کرد: هدف از این همایش یکروزه که با رویکرد آموزشی و ترویجی برگزار شده آشنایی شرکت های تولید کننده کود استان با استان های دیگر و کشاورزان و باغداران است تا با فناورهای جدید تولید کود در کشور آشتا شوند.
وی افزود: بیشتر شرکت های شرکت کننده دانش بینان هستند و با استفاده از تکنولوژی و فناورهای روز کود های شیمایی و عالی خود را تولید می کنند.
محمدی بیان کرد: از تعداد 20 تولید کننده فقط یک شرکت بومی بوده و ما بقی از دیگر استان های کشور از جمله تهران، البرز، کرمان، یزد، سمنان، مازندران، اصفهان، بوشهر و خراسان رضوی در این همایش شرکت کرده اند.
وی ادامه داد: این همایش فرصت مناسبی برای تبادل اطلاعات فنی و حرفهای بین تولیدکنندگان و بهرهبرداران فراهم کرد؛ اقدامی که میتواند نقش مؤثری در بهبود تغذیه گیاهی در سطح استان و همچنین حرکت بهسوی کشاورزی پایدار، هم از نظر کمی و هم کیفی داشته باشد.
وی درباره زمان برگزاری این همایش افزود: اگرچه ترجیح ما برای برگزاری چنین رویدادی، ماه شهریور بهدلیل آغاز فصل مصرف عمده کود در نیمه دوم سال بود، اما با توجه به درخواست شرکتهای تولیدکننده، این همایش در اردیبهشتماه برگزار شد تا محصولات خود را معرفی و ارتباط مستقیمی با کشاورزان برقرار کنند.
محمدی گفت: تمام شرکتهای حاضر با ما تفاهمنامه رسمی دارند و تنها کودهایی که در این سبد کودی ما موجود و مورد تأیید هستند، اجازه عرضه در استان را دارند. هدف ما، عرضه مطمئن، علمی و تخصصی انواع کودها برای بهبود عملکرد کشاورزی استان است.
وی در پاسخ به مشکلات موجود در تأمین مواد اولیه برای تولید کود خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از چالشهای جدی، کمبود مواد اولیه از سوی شرکتهای پتروشیمی است که تولیدکنندگان کود را با مشکل مواجه کرده و به زنجیره تولید و کشت در کشور لطمه میزند. البته این موضوع در حوزه وزارت نفت قرار دارد و ما بهعنوان توزیعکننده، به دنبال تأمین تنوع کود مورد نیاز بر اساس الگوی کشت مصوب هستیم.
محمدی گفت: ما متناسب با الگوی کشت ابلاغشده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، برای محصولات مختلفی از جمله گندم، چغندر قند، کلزا، آفتابگردان، سیبزمینی و حتی ماهیان، کود مناسب را تأمین و توزیع میکنیم. البته در برخی موارد مانند برنج هنوز الگوی کشت رسمی به ما ابلاغ نشده اما در صورت ابلاغ، کود مورد نیاز آن را نیز تأمین خواهیم کرد.
ارسال نظر