فرانسه در سال 2010 قانون منع حجاب در اماکن عمومی را تصویب کرد. این قانون به دنبال احکام جزئی و متراکم حجاب و نیز اخراج یک کارمند مسلمان به دلیل رد درخواست کشف حجاب و همین‌طور درخواست مسئولین کشور از دادگاه بوده است.

چرا فرانسه در مورد قانون منع حجاب سخت گیر است؟

فرانسه در سال 2010 قانون منع حجاب در اماکن عمومی را تصویب کرد. این قانون به دنبال احکام جزئی و متراکم حجاب و نیز اخراج یک کارمند مسلمان به دلیل رد درخواست کشف حجاب و همین‌طور درخواست مسئولین کشور از دادگاه بوده است.

در فرانسه تصویب این نوع قوانین زیاد امر غیرعادی نیست زیرا ابن کشور به‌شدت در پی آن است که نظام کشور را بر پایه‌ی سکولاریسم یا همان سیستم لائیک قرار دهد؛ یعنی دورنگه داشتن مذهب از زندگی اجتماعی. اصول این نظام در سال 1905 بعد از جدال‌های ضد روحانیت شدیدی که با کلیسای کاتولیک روم رخ داد، توسط قانون کشور تصویب شد. امروزه برخی از خطوط فکری این جنبش به تاریکی رفته است.

در فرانسه هنوز هم مراسم‌های رسمی کاتولیکی و تعطیلات کاتولیکی مانند روز مخصوص عروج حضرت مسیح (ع) بر قوت خود باقی است. باوجود حاکم بودن قوانین سکولار هنوز برپا نشدن مراسم ولادت حضرت مسیح در مدارس ابتدایی و همین‌طور سوگند یاد نکردن رئیس‌جمهور به کتاب مقدس؛ غیرقابل‌تصور است.

قانون منع حجاب

در سی سال گذشته مسلمانان این کشور به 5 الی 6 میلیون نفر افزایش داشتند اما مسئولین کشور این قوانین را به بهانه‌ی ایجاد تعادل بین مذاهب فقط به مسلمانان تحمیل می‌کنند.

بعد از یک دهه از تردید در قوانین مربوط به مسلمانان در استفاده از روسری و حجاب در مدارس ملی؛ بالاخره در سال 2004 دولت فرانسه استفاده "آشکار " از هرگونه سمبل مذهبی را ممنوع اعلام کرد که شامل استفاده‌ی مسلمانان از روسری در مکان‌های عمومی مانند مدارس ملی یا سالن شهرداری نیز می‌شد. این قانون تا سال 2010 و زمانی دولت فرانسه آن را "ممنوعیت روبند" نامید؛ ادامه یافت یعنی ممنوع شدن پوشش کامل صورت در اماکن عمومی. منتقدان این کار دولت را ممانعت فرانسه از آزادی ابراز مذهب می‌نامند و معتقدند این کشور روش غرب را در تحمیل هر آنچه به‌زعم آنان رهایی زن از ستم بند و اسارت است، به کار می‌گیرد.

به‌عنوان نمونه دادگاه عفو بین‌الملل این قانون اروپایی را به "انزوا کشیدن حق آزادی بیان و مذهب" می‌نامد. به‌هرحال این کار برای فرانسه به‌عنوان بخشی از تلاش دولت در سکولار کردن کشور است و متأسفانه برخی مسلمانان کشور این کار دولت را جلوگیری از به‌افراط کشیده شدن اسلام می‌نامند و حمایت خود را اعلام می‌دارند.

بااینکه قانون منع حجاب موجب اعتراض دادگاه اروپایی شده است اما این دولت همچنان بر باقی ماندن در نظام لائیک مُصر است و معتقد است این کار روشی برای همزیستی مسالمت‌آمیز مذاهب و ادیان مختلف در کنار یکدیگر است.

ارسال نظر

آخرین اخبار