برجام به گل نشست؛

بازهم دیپلماسی تحقیر و به گل نشستن برجام گل آمریکایی ها در دروازه برجام زده شد و این بار مجلس سنا آستین بالا زد و به یاری ترامپ شتافتند.

گل آمریکایی ها در دروازه برجام

برجام به گل نشست؛ گل آمریکایی ها در دروازه برجام

به گزارش گلستان 24 ، به قلم رقیه بشارت نیا : بازهم دیپلماسی تحقیر و به گل نشستن برجام  و گل آمریکایی ها در دروازه برجام زده شد و این بار مجلس سنا آستین بالا زده و به یاری ترامپ شتافت.

هشدار مقامات دولت اوباما درباره تأثیر طرح ضدایرانی سنا بر برجام؛بازم دوستان آمریکایی یعنی او باما هشدار دادند تا شیرین کاریهای آنان تلخی برجام را که بر جان ملت ایران سایه انداخته، را با هشدار و خبر و .. سیاه نمایی کنند.و خبر بدهند که فاجعه در راه است.زیراکمیته روابط خارجی سنا که اخیراً طرحی ضدایرانی را با هدف تحریم‌های غیرهسته‌ای ایران به تصویب در آورده است، با هشدار مقامات سابق دولت اوباما و ابراز نگرانی آنها از تأثیر این تحریم‌ها بر برجام، طرح خود را اصلاح کرد.

روزنامه آمریکایی «هافینگتون پست»،نقل کرده  کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که طرحی را با عنوان «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران» و با هدف تحریم جامع علیه ایران به‌بهانه‌های غیرهسته‌ای به تصویب در آورده است، با در نظر گرفتن هشدار مقامات سابق دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا، اقدام به تعدیل لایحه مصوب خود کردند (نسخه اصلاح‌شده‌ای از طرح تحریم‌های ایران را تصویب کردند که شامل تغییرات پیشنهادی مطرح‌شده توسط مقامات سابق دولت اوباما می‌شود.بر اساس این خبر، نسخه اصلی لایحه تحریم‌های ضدایرانی با حمایت دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه کنگره آمریکا به تصویب رسیده بود اما مقامات امنیت ملی آمریکا در دوره ریاست اوباما هشدار دادند که این لایحه توافق هسته‌ای با ایران را نقض می‌کند و حمایت واشنگتن میان متحدانش را از بین می‌برد.

321

قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران

در حالی که در حال حاضر جمهوری‌خواهان کنترل مجلس سنا و نمایندگان کنگره آمریکا و کاخ سفید را در دست دارند، حامیان توافق هسته‌ای صورت‌گرفته با ایران اهرم فشار کافی برای متقاعد کردن سایر قانونگذاران برای تنظیم مجدد این طرح مصوب ضدایرانی نداشتند این قانون اصلاح‌شده با 18 رأی موافق و 3 رای مخالف به تصویب رسید.طرح جدید سناتورها که در صورت تبدیل شدن به قانون، تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران را افزایش می‌دهد، به طور کلی سه محور اصلی دارد:

1) تحریم‌های موشک بالستیک: که اشخاص دخیل در برنامه موشکی بالستیک ایران و کسانی که با آنها داد و ستد دارند را هدف تحریم قرار می‌دهد.

2) تحریم‌های جدید تروریسم: تحریم‌هایی مرتبط با تروریسم را علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال می‌کند و به طور مشخص قوانینی علیه افرادی تدوین می‌کند که در حال حاضر به بهانه حمایت ادعایی ایران از «تروریسم» تحریم هستند.

این طرح، رئیس‌جمهور آمریکا را ملزم می‌کند به فاصله حداکثر 90 روز بعد از تبدیل شدن طرح به قانون تحریم‌هایی را علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اشخاص خارجی که جزو مقام‌ها، مأموران یا وابستگان این سازمان هستند، اعمال کند. 

3) اجرای تحریم تسلیحاتی: رئیس‌جمهور آمریکا را ملزم می‌سازد تا دارایی افراد و نهادهای درگیر در فعالیت‌های خاص مرتبط با تأمین، فروش و یا انتقال تسلیحات منع شده و مواد مرتبط به یا از ایران را توقیف کند.

این طرح خواستار اعمال تحریم علیه افرادی است که در فروش، تامین قطعه، تعمیر و انتقال تانک، خودروی زرهی، تسلیحات با کالیبر بالا، هواپیماهای جنگی، بالگردهای تهاجمی، کشتی، موشک و سامانه‌های موشکی به ایران، نقش آفرین باشند.

یکی از موارد مهم درنظر گرفته شده در قانون «مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران- ۲۰۱۷» ، آزمایش های موشک های بالستیک ایران است. طرح مذکور در هفته های آینده برای رای گیری نهایی به صحن سنای آمریکا خواهد رفت.

جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا در پی اعلام تصمیم وزیر دادگستری آمریکا مبنی بر اعمال چنین تحریم هایی ضمن هشدار به قانونگذاران کشورش گفت که آنها باید هنگام تصمیم گیری در مورد این تحریم ها خطراتی را که چنین اقدامی برای برجام در برخواهد داشت ، مدنظر داشته باشند.

تام یودال و جف مرکلی سناتورهای دموکرات و رند پال سناتور جمهوریخواه تنها سناتورها در کمیته روابط خارجی بودند که به طرح رأی مخالف دادند.

این طرح به صراحت حامل این پیام است که آمریکا نمی خواهد کشورهای جهان علی الخصوص اروپایی ها از فرصت برجام برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری با ایران بهره گیرند. همچنین نشان دهنده این موضوع است که آمریکایی ها به موثر بودن ابزار تحریم ها در قبال ایران آگاهی یافته اند. به عبارتی بهتر مقامات واشنگتن همیشه اذعان کرده اند که دلیل توافق هسته ای از سوی ایران، اثربخش بودن تحریم ها می باشد. از این رو در تلاش هستند در حوزه های دیگر مورد مناقشه با ایران بر اساس چنین الگویی رفتار کنند.

در این راستا است که استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا اخیراً اعلام کرد: تحریم ها واقعا کار می کند و عامل آوردن ایران به پای میز مذاکره در آستانه توافق هسته ای بوده است.

در حال حاضر کنگره ایالات‌متحده بخشی از استراتژی و سیاست حکومت این کشور در قبال جمهوری اسلامی را تعقیب می‌نماید این در حالی است که مسئله ایران در اولویت سیاست‌گذاری ترامپ نیست. تهیه این قانون ضد ایرانی با حمایت و همکاری 52 سناتور جمهوری‌خواه و 13 سناتور دمکرات انجام‌شده است و این قانون به‌خودی‌خود با 65 رأی به‌آسانی قابلیت تصویب در سنای آمریکا را دارد. حتی اگر احتمال ضعیف وتوی ترامپ در مورد این قانون را لحاظ کنیم؛ با کسب رأی دو سناتور دیگر (عملاً با 67 رأی) این قانون قابلیت وتوی احتمالی رئیس‌جمهور را نیز از دست خواهد داد؛ لذا تصویب این قانون امری تقریباً قطعی تلقی می‌گردد هرچند امکان تغییرات احتمالی در متن در فرایند تصویب دور از انتظار نیست.

بعد اقتصادی

یکی از اهداف مهم طرح این قانون جلوگیری از منافع برجام و به حداقل رساندن آثار آن برای جمهوری اسلامی است. مکانیسم این امر بدین ترتیب است که هدف اولیه این قانون تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کلیه نهادها، سازمان‌ها، اشخاص داخلی و خارجی کمک‌کننده به آن هستند، در این راستا با توجه به آنکه به‌زعم آمریکا سپاه در تمامی شئون کشور واردشده، عملاً کل کشور را در مکانیسم تحریم وارد می‌کنند. تفسیرپذیری قانون مذکور بسیار موسع بوده و شمول گسترده آن تهدید جدی محسوب می‌شود. تصویب این قانون مسلماً نقض ماده 26 برجام محسوب می‌شود که طبق آن‌طرف مقابل تعهد نموده مانع از کسب مزایای برجام توسط ایران نخواهد شد. با تصویب این قانون نهادهایی که باید طبق برجام از شمول تحریم خارج می‌شدند، عملاً مجدداً در فهرست تحریم قرار می‌گیرند.

بعد نظامی

آمریکا عملاً از 2014 به بعد اتهامی به ایران در جهت تقابل مستقیم نظامی به ایران وارد نکرده و تهدید مستقیم ایران برای نیروهای آمریکایی به حداقل رسیده است. به‌زعم طراحان این قانون ایران باید مجدداً تبدیل به موضوعی جدی برای تقابل نظامی آمریکا گردد. قانون پیشنهادی بستر لازم جهت تقابل نظامی با ایران را در نقاطی که مواجهه مستقیم نیروهای طرفین وجود دارد ایجاد خواهد کرد. به‌عبارت‌دیگر این قانون استعداد جنگ ناخواسته را افزایش داده و عقبه قانونی لازم را مهیا می‌سازد.

بعد سیاسی

طراحان این قانون تلاش می‌کنند ایران را تبدیل به اولویت سیاست‌گذاری ترامپ نموده و با قرار دادن ایران در موضع واکنش، باعث تحریک ترامپ به اقدام متقابل شوند. اولویت‌دار سازی ایران برای ترامپ از اهداف سیاسی این قانون است.

تصویب این قانون بیانگر ان ست که تعامل با ایران به‌هیچ‌وجه در دستور کار واشینگتن نیست و بسیاری از نمایندگان حزب دموکرات که به برجام رأی دادند نیز به دنبال تصویب این قانون هستند. این تصور که با دادن امتیاز بیشتر به آمریکا می‌توان به سمت تعامل و همکاری با آمریکا گام برداشت عملاً برداشتی نادرست بوده و اجماعی دوحزبی علیه ایران در آمریکا وجود دارد. چراکه اساساً بر اساس این قانون هیچ مبنای همکاری و تعامل با ایران باقی نمی‌ماند. بر اساس این قانون روابط ایران و آمریکا به سطحی جدیدی می‌رسد که نتیجه آن تعامل نیست.از سوی دیگر شبکه‌سازی علیه ایران در منطقه در دستور کار جدی آمریکا در دوره جدید قرار دارد.فشار بر متحدان ایران جهت کاهش و ممانعت از همکاری آن‌ها با ایران و افزایش هزینه همکاری در دستور کار جدی آمریکا قرار دارد.

هدف اولیه حذف سپاه از اقتصاد داخلی است

آنچه که مسلم است هدف این قانون کل مجموعه نظام است و تلاش می‌کند مسئله سپاه همانند مسئله انرژی هسته‌ای تبدیل به موضوع مناظره و مباحثه گروه‌های داخلی سیاسی کشور و مردم شده و درنهایت کشور را بین حفظ سیاست‌های منطقه‌ای خود و تحریم‌های بیشتر مجبور به انتخاب نمایند.هدف اولیه حذف سپاه از اقتصاد داخلی است.هدف توقف اقدامات منطقه‌ای جمهوری اسلامی و مهار اقدامات سپاه است. آمریکا به این سیاست به‌عنوان مکمل استراتژی منطقه‌ای خود می‌نگرد.ورود و همکاری با اروپا در این روند اهمیت فوق‌العاده دارد.تحریم‌های صورت گرفته محتاطانه، هوشمندانه و فلج‌کننده بوده و بخشی از حاکمیت را نشانه گرفته است.  درنهایت آمریکا به دنبال اقدام ایران و سنجش رفتار ایران در قبال این قانون است

و مرگ برآمریکا را هرگز فراموش نکنیم !!

انتهای پیام /رقیه بشارت نیا

 

ارسال نظر

آخرین اخبار