نكات اموزشي

بازی¬های کامپیوتری بدون آنکه شناختی از آن¬ها داشته باشیم، ممکن است مشکلات فراوانی را برای والدین و فرزندان به بار آورد

6 نکته مهم برای والدین در مورد بازی های کامپیوتری

. والدین باید شناخت نسبی از بازی­های کامپیوتری داشته باشند تا بتوانند کودک و روحیات کودک خود را در حین بازی و پس از آن درک کرده و برخورد مناسبی با آن داشته باشند. گاهی اوقات احساس می­کنیم کودکان به زبان­های دیگری صحبت می­کنند، قادرند تکنولوژی­های جدید را کنترل کنند، بدون آنکه ایده­ای درباره­ی آن داشته باشند. کودکان ممکن است بازی­هایی را انتخاب کنند که والدین با آن­ها موافق نیستید. در اینجا به چند نکته درمورد اینکه چطور می­توان بازی­هایی مثبت، سالم و مفرح برای بچه­ها برگزید، اشاره می­شود.

بازي كودكان

1_ بررسی رتبه ­بندی بازی­ها

ویدئو گیم­ها در استرالیا انعکاسی از رتبه­بندی فیلم­هاست، رتبه­بندی راهی است برای شناخت و گزینش بازی­ها و این فرصت را به خانواده­ها می­دهد تا از بهترین بازی­ها مطلع شوند و آن­ها را برای کودکان خود تهیه کنند.

2_کنترل بازی­های خشن

در مورد نوجوانانی که به بازی­های خشن علاقه دارند، والدین جالب است که بدانند طبق گزارشی که شرکت رتبه­بندی "بریتیش بورد" درسال 2007 ارائه داد؛ گیمورها در بازی­های خشن ماهیت خود را گم می­کنند. زیرا تفاوت آن را با دنیای واقعی به خصوص در حین بازی نمی­توانند تشخیص دهند. به دلیل اینکه آن­ها در این بازی­ها باید لحظه به لحظه تصمیم­سازی کنند، بنابراین عملی کردن این تصمیم ها در دنیای واقعی به نظر آن­ها خشن نیست. گزارش­ها حاکی از آن است که " قربانیان بازی­های ویدئویی خشن به ندرت می­توانند وارد دنیای واقعی شوند." مهم نیست که گرافیک آن­ها چقدر واقعی به نظر برسد، مهم این است که بازی­ها ماهیت خارجی ندارند و در فضا قرار گرفتن گیمورها در واقع تهدیدی برای روح و روان آنها و مانعی برای پیشرفت­شان ست.

3_ بازی والدین با کودکان

یکی از بهترین راه­ها در مورد آگاهی پیدا کردن از نوع بازی این است خودتان هم با کودک و نوجوانتان بازی کنید و در مورد بازی باهم گفتگو کنید. این امر این فرصت را به شما می­دهد تا بتوانید با روحیات فرزندتان در حین بازی کردن آشنا شوید تا بتوانید تأثیرات بازی را بر روی کودک­تان درک کنید.

4_ بازی کردن در اتاق خواب ممنوع!

وسایل بازی کودکان( اعم از ایکس باکس و پلی استیشن و... ) باید در مکان­های عمومی در خانه باشد. به این ترتیب شما می­توانید هم به زمانی که کودکان برای بازی می­گذارند و هم به نوع بازی وی اشراف داشته باشید.

5_محدودیت زمانی قائل شدن

با وجود اینکه به توافق رسیدن در مورد مدت زمان مناسب برای گیم بازی کردن و یا هرچیزی که مربوط به صفحه نمایش باشد در مورد هر کودک مشکل به نظر می­رسد ،اما با شناخت کودک خود می­توانیم به نتیجه­ای کلی برسیم. مضاف بر آن کارشناسان معتقدند صرف زمان بیش از 4 ساعت برای بازی کامپیوتری، بدون استراحت ممکن است خطرناک باشد.

6_ به خاطر داشته باشید گیم بازی کردن می­تواند برای شما هم مفید باشد.

طبق مطالعات مرکز پژوهش young and well cooperative  استرالیا با عنوان " بازی­های ویدئویی و رفاه" ؛ یک ارتباط قوی بین بازی کردن گیم­های ویدئویی و سلامت روانی در جوانان وجود دارد. بر طبق این تحقیق بازی­های کامپیوتری به صورت متعادل و مداوم می­تواند فوایدی نظیر هیجانات مثبت، ثبات احساسی، تمدد اعصاب و کاهش استرس داشته باشد و مهم­تر از همه می­تواند اعتماد به نفس را بالا ببرد.

بازی­های کامپیوتری مانند بسیاری دیگر از ابزارهای الکترونیک وارد برنامه زندگی بسیاری از کودکان و نوجوان شده است و والدین باید با کنترل بازی­های فرزندان خود با روش­هایی که اشاره شد، نظارتی مستمر و مداوم بر کودکان خود داشته باشند تا بتوانند از سلامت جسمی و روحی فرزندان خود اطمینان حاصل کنند

ارسال نظر

آخرین اخبار