نیمه شب در فضای مجازی دور دور می‌کنی، عکس می‌بینی، فیلم دانلود می‌کنی و متن می‌خوانی که ناگهان، پیامی برق از سرت می‌پراند. دعوت شده‌ای به صفحه‌ای که صاحبش مدعی است زیرنظر مستقیم امام دوازدهم (عج) اداره می‌شود.

ادعاهای آنلاین درباره ارتباط با امام زمان (عج) +عکس

در همان صفحه نوشته شده است که امام روزهای جمعه ساعت 9 آنلاین می‌شوند و به پرسش‌های مردم پاسخ می‌دهند! پیش از آن که تعداد دنبال‌کننده‌ها (فالوئرها) را ببینی با خودت می‌خندی و می‌گویی هیچ‌کس آنقدر ساده‌لوح نیست که چنین ادعایی را باور کند، اما تعداد دنبال‌کننده‌های صفحه نگرانت می‌کند؛ بیش از13 هزار نفر این صفحه را دنبال می‌کنند. می‌روی سراغ پیام‌ها (کامنت‌ها)، آنجا هم چندصد نفر با امام گفت‌وگو کرده‌اند!

امام زمان (عج)

به گزارش گلستان24، باز هم در همان شبکه مجازی خاص پیگیری می‌کنی و می‌فهمی صفحه‌ای دیگر هم با همین عنوان راه‌اندازی شده است که بیش از 150 هزار نفر دنبالش می‌کنند. کسانی به نقل از امام دوازدهم (عج) پست‌هایی با مضامین سیاسی، اجتماعی و مذهبی منتشر کرده‌اند و... .

این یک ماجرای واقعی است و ما عکس یکی از آن صفحه‌ها را هم ضمیمه این گفت‌وگو کرده ایم تا آسان‌تر باور کنید که سوداگرانی در فضای مجازی با هدف سوء استفاده از دین به کمین ساده‌دل‌ها و کم‌سوادها نشسته‌اند؛ ساده‌دل‌ها و کم‌سوادهایی که بی‌بهر‌گی‌شان از اطلاعات مذهبی، بلای جان دین شده است. ما درباره وجود این صفحات با حجت‌الاسلام حسین شهامت دهسرخی، استاد حوزه علمیه قم گفت‌وگو کردیم؛ روحانی‌ای که هشدار می‌دهد هر گونه همکاری با این گروه‌ها، تلاش برای آسیب زدن به اعتقادات دینی مسلمانان است.

بتازگی صفحه‌ای در اینستاگرام دیده‌ام که مدعی شده است به‌وسیله امام زمان (عج) اداره می‌شود و حتی نوشته است که ایشان جمعه‌ها در ساعتی مشخص آنلاین می‌شوند. این صفحه چندین هزار نفر هواخواه دارد. چقدر احتمال دارد چنین تبلیغاتی در فضای مجازی به حقیقت نزدیک باشد؟

قطعا این‌گونه مجموعه‌های اطلاع‌رسانی در قالب انواع شبکه‌های اجتماعی که مدعی ارتباط مستقیم با امام زمان(عج) یا مدیریت زیر نظر ایشان هستند، دروغ محض و محکوم است. در واقع این حرکت‌ها، سوء‌استفاده از مقدسات و بهره‌گیری از احساسات دینی مردم با اغراض خاص است.

ادله دینی هم در این زمینه وجود دارد که مطمئن باشیم صاحبان این صفحات کذب می‌گویند؟

بله. مهم‌ترین دلیل این است که خود ائمه(ع) می‌فرمایند هرکس که ادعای دیدن‌شان یا ارتباط مستقیم با آنها را داشت، تکذیبش کنید.

اگر قرار بود افراد به همین آسانی امام‌زمان (عج) را ببینند یا در تماس با او باشند که ایشان دیگر غایب نمی‌شدند، حاضر می‌شدند. چرا باید برای یک گروه خاص در فضای مجازی حاضر شوند و برای بقیه غایب بمانند؟!

اگر ایشان می‌خواستند با مردم ارتباط برقرار کنند، می‌توانستند با نواب‌شان یا علمای ربانی یا مراجعی که همه عمرشان را در راه فهم معارف دین، صرف کرده‌اند، مرتبط شوند که آن دانشمندان دینی هرگز چنین ادعایی نداشته‌اند و نخواهند داشت.

به نظر شما کسانی که در شبکه‌های اجتماعی به این نوع فعالیت‌ها می‌پردازند و از سوی امام زمان(عج) صحبت می‌کنند یا ادعای مدیریت شدن صفحه و گروه‌شان را به‌وسیله ایشان دارند، چه هدفی را دنبال می‌کنند؟

قطعا این کارها،‌ با هدف سوداگری است. اشتباه است و هرکس به این گروه‌ها کمک کند به تضعیف اعتقادات مردم و معنویت کمک کرده است. در دوره‌های پیش از ریاست جمهوری حتی برخی این اشتباه را کردند و مدعی شدند که خواب دیده‌اند امام زمان (عج) نامزد ریاست جمهوری خاصی را پیشنهاد کرده‌اند.

این کارها بشدت هزینه‌دار بود و سبب سست شدن ایمان شماری از مردم شد. گاهی هدف این سوداگران همانطور که اشاره کردم سیاسی است و گاهی هم تخریبی است؛ یعنی مستقیما می‌خواهند به باورهای دینی مردم آسیب بزنند.

اگر دقت کنید متوجه می‌شوید که تاکنون هیچ انسان طبیعی، سالم و کمال‌یافته‌ای چنین ادعاهایی را مطرح نکرده و اغلب این نوع ادعاها از سوی افراد بی‌نام و نشان و مشکل‌دار مطرح شده است.

به نظر شما چرا با وجود این همه منابع علمی درباره ائمه و بویژه حضرت ولی‌عصر(عج) یک صفحه در یکی از شبکه‌های مجازی، حدود 13 هزار نفر و صفحه‌ای دیگر حدود 158 هزار نفر هواخواه دارد. چرا این افراد باور کرده‌اند که امام زمان‌(عج) در این صفحات عکس و فیلم به اشتراک می‌گذارند و حتی کامنت رد و بدل می‌کنند؟

کسانی که مسئول برخورد با این نوع اکاذیب هستند باید سریعا با این موارد برخورد کنند، اما مردم هم باید سطح آگاهی‌شان را بالا ببرند و درباره حضرت‌ولی‌عصر(عج) بیشتر مطالعه و به گفته علمای دینی اعتماد کنند که امام دوازدهم به این شیوه، ارتباط برقرار نمی‌کنند.

این گروه‌ها هم از روش‌هایی تخصصی برای باورپذیر کردن دروغ‌هایشان استفاده می‌کنند. برای مثال آنها دروغ‌هایشان را با چاشنی حقیقت می‌آمیزند تا مردم میان حرف‌های راست، ادعای دروغ را هم بپذیرند.

پس امام زمان (عج) چگونه با ما مرتبط می‌شوند؟

لازم نیست ایشان با فرد خاصی مرتبط باشند. امام دوازدهم (عج)، بر امور ما عنایت دارند و حضورشان مانند خورشیدی پشت پرده ابر است که نورافشانی می‌کند، اما از نظرها غایب است.

ارتباط مستقیم با حضرت مهدی (عج) در عصر غیبت، غیرممکن است و کسی نمی‌تواند ادعایش را داشته باشد. شاید بین شخصی و امام (عج)، حالتی معنوی پیش بیاید ـ کما این که در گذشته پیش آمده است ـ اما نهی شده که این موضوع را مطرح کند و علاوه بر آن، کسی که چنان لیاقتی برای ارتباط با امام زمان (عج) پیدا کند، به کسی چیزی نخواهد گفت و مدعی هم نمی‌شود.

مریم یوشی‌زاده

منبع: جام جم

ارسال نظر

آخرین اخبار