کتاب

با توجه به اهمیتی که نویسندگان برای مخاطب نوجوان برای کلیسا در نظر دارند سعی دارند چگونگی هویت یابی و روابط نوجوانان پسر را بازخوانی کنند تا تغییراتی در دید کلیسا حاصل کنند.

ایمان و دوستی در نوجوانان پسر

نویسندگان :‌ Robert C. Dykstra, Allan Hugh Cole Jr., Donald Capps

سال نشر :‌ ۲۰۱۲

انتشارات :‌ Westminster John Knox

تعداد صفحات :‌۱۴۰ صفحه 

کتاب کاملا روانشناسانه نوشته شده است. نویسندگان هرسه سعی دارند از سه منبع تحقیقات علمی،روایت های واقعی و حتی بخشهایی از کتاب مقدس استفاده کنند تا رابطه دوستی پسران و فرصت های کلیسا را در دریافتن این قشر از مخاطبان خود با استفاده از فهم روابط دوستی آنها بررسی کند. در حقیقت با توجه به اهمیتی که نویسندگان برای مخاطب نوجوان برای کلیسا در نظر دارند سعی دارند چگونگی هویت یابی و روابط نوجوانان پسر را بازخوانی کنند تا تغییراتی در دید کلیسا حاصل کنند.

اما چرا دوستی؟ زیرا نویسندان دریافته اند که یکی از اساسی ترین و موثرترین پایه های شکل گیری جوانان مورد مطالعه آنان روابط صمیمانه و دوستانه آنهاست که می تواند نیازهای اصلی آنها را ارضا کند این نیازها به طور عمده نیاز به هویت­یابی است و باورخود است که در یک گروه دوستی شکل می گیرد و دیگری نیاز به باور. در فصل اول کتاب نویسندگان کاملا این موضوع را باز می کنند که دوستی ها به دلیل تاثیر زیادی که در این دو نیاز شخصیتی نوجوان دارند چقدر می توانند با هویت وی و نیز هویت دینی وی در ارتباط باشند. بن مایه اصلی کتاب مبارزه با باور جامعه آمریکایی از پسران است (boycode) بحث نویسندگان این است که 5 باور در جامعه آمریکایی در باره پسران وجود دارد که دیگر چندان درباره پسرهای امروزی صادق نیستند بنابراین پافشاری بر این نرم‌های اجتماعی اثرات مثبتی نداشته و بیشتر به فشارهای روحی بر آنان می انجامد این نرم‌ها عبارتند از :‌

۱- پسرها موجودات قوی و مستقلی هستند.

۲- موجوداتی آسیب ناپذیرند.

۳- شجاعت و حتی پرخاشگری و روحیه تهاجمی دارند. 

۴-پسرها هیچ وقت خجالت نمی کشند.

۵-و نیز در بیان احساسات و عواطف تمایل زیادی ندارند. 

در بخش‌های مختلف این کتاب این فرضیات رد می شود و همانطور که در مقدمه کتاب خود نویسندگان تصریح می دارند نباید بر این فرضیات درباره پسران اصرار ورزید!.

 The Faith and Friendships of Teenage Boys

در فصل دوم کتاب با تکیه بر روی دوستی داوود و جاناتان در کتاب مقدس پایه های مذهبی همجنس­گرایی نیز دریافته می شود. نویسندگان بر این باورند که کلیسا باید ضمن قبول تمایلات همجنس­گرایانه اجازه ابراز دوستی‌های زمانه جدید را به نوجوانان بدهد و در این صمیمت ایمان نهفته خواهد بود!

به هرحال سه نکته در جریان مطالعه کتاب بسیار جالب توجه خواهد بود:‌

۱- مطالعات روانشناسانه بر روی حرکات نوجوانان برای معاونت جوانان کلیسا امری جالب توجه است. چیزی که بی شک باید در مراکز مذهبی ما به طور شایسته ای به آن پرداخته شود. هرچند این کتاب نمونه پیروی توصیفی از هوای نفس را به صورت علمی نشان می دهد اما به هرحال این توجه به قشر جوان برای مراکز دینی تا حد چاپ کتاب روانشناسی در خور تامل است. 

۲- در میانه کتاب انبوه مثال‌های نویسندگان این نکته را می رساند که در غرب موضوع دوستی ‌های همجنس گرایانه کاملا وارد همه شئون شده است. از عذرخواهی نایک برای تبلیغات کفش ورزشی خود که اعتراض همجنس گرایان را بر انگیخته بود تا نثرهای روان رمانگونه هایی که بی­شک ترجمه آنها نوجوانان بسیاری را به خود جذب خواهد کرد و نشانگر روابط هیجانی و جذاب دو نوجوان پسر است. 

۳- در عین حال گرچه کلیت کتاب از نظر ما مردود خواهد بود نکات ریز رواشناسانه در لابلای کتاب برای کسانی که با نوجوانان کار می کنند خالی از لطف نیست. زیرا جذابیتی که اینگونه مفاهیم برای نسل نوجوان درست کرده اند ریشه در برخی تمایلات عادی آنها دارد که به نحو کاریکاتوری ترسیم می­شود. برای کسی که در این عرصه است دیدن این تمایلات گاها فطری اولیه جالب خواهد بود.

ارسال نظر

آخرین اخبار