مردم در حالت عادی 15 بار در دقیقه پلک می‌زنند اما زمانی که از تلفن‌های هوشمند استفاده می‌کنند این مقدار به نصف کاهش می‌یابد که باعث خشکی چشم می‌گردد

تأثیرات مضر گوشی‌های هوشمند

واقعیت گریزناپذیر دوران توسعه و فناوری این است که متناوباً صفحه‌های خود را چک می‌کنیم، خبرها را آنلاین می‌خوانیم و آخرین اخبار مربوط به هنرمندان را از طریق گوشی‌های هوشمند خود دنبال می‌کنیم. حتی دکترهایی هستند که به‌صورت آنلاین از طریق برنامه‌های گوشی‌های هوشمند و آی­پد ویزیت می‌کنند.

دکترهای بوستون در درمانگاه‌های گوش و چشم، اظهار می‌کنند که در سال‌های اخیر با هجوم افراد بی‌شماری که از ناراحتی و مشکلات چشمی ناشی از استفاده از تلفن‌های هوشمند شکایت دارند، مواجه گشته‌اند؛

علائمی مانند درد چشم، سرگیجه، تاری دید و کشیدگی عضلات. آن‌ها به این اختلال "سندروم بینایی کامپیوتر" می‌گویند.

دکتر چشم‌پزشک، "مت گاردینر" در گزارشی می‌گوید که مردم در حالت عادی 15 بار در دقیقه پلک می‌زنند اما زمانی که از تلفن‌های هوشمند استفاده می‌کنند این مقدار به نصف کاهش می‌یابد که باعث خشکی چشم می‌گردد، به‌علاوه خیره شدن طولانی‌مدت به صفحه‌ی کوچک تلفن باعث وارد شدن فشار بر عضلات گردن و شانه می‌شود، عضلات چهره کج شده و در طولانی‌مدت از شکل می‌افتد و همچنین باعث سردرد می‌شود.

وی توصیه می‌کند از هر 20 دقیقه یک‌بار به چشم‌ها و عضلات خود استراحت دهید، سعی کنید که به‌طور مداوم پلک بزنید تا سطح چشمانتان مرطوب بماند وبه علاوه برای کاهش علائم، اندازه فونت را با استفاده از تنظیمات به حد مطلوب برسانید.

گوشی‌های هوشمند

خوشبختانه دکترهای بوستون ابتکاری به خرج داده‌اند. آن‌ها فناوری‌ای تولید کردند تا از ما در برابر فناوری محافظت کند. آن‌ها یک نرم‌افزار رایگان به نام SuperVision Magnifier تولید کردند. این‌یک نرم‌افزاری است که تصاویر را روی صفحه درشت می‌کند و همین‌طور از دوربین گوشی استفاده کرده نور بیشتری روی صفحه تابانده می‌شود تا خواندن مطالب سهل‌تر شود. همچنین تنظیماتی به نام "ثبات تصویر"دارد که به کمک آن می‌توان تصویر و نوع و اندازه آن را به‌صورت پیش‌فرض درآورد تا آسیب کمتری به چشم‌ها وارد شود.

روانشناسان هشدار می‌دهند که استفاده‌ی بی‌رویه از تلفن همراه ممکن است آسیب‌هایی را به کاربر وارد کند ازجمله "سندروم زنگ تلفن واهی" که شخص مدام احساس می‌کند گوشی او در حال زنگ خوردن و یا ویبره است و همین‌طور "اختلال نوموفوبیا" که ترسی است ناشی از نداشتن و یا گم کردن تلفن همراه.

ارسال نظر

آخرین اخبار