مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی، در بخشی از شرح دعای روز هفتم می‌گوید: در نیت‌هایتان بگویید «خدایا؛ من روزه خاص می‌گیرم» یعنی اعضاء و جوارحتان هم روزه باشد.

دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان+ صوت و شرح
مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی، در بخشی از شرح دعای روز هفتم می‌گوید: در نیت‌هایتان بگویید «خدایا؛ من روزه خاص می‌گیرم» یعنی اعضاء و جوارحتان هم روزه باشد.
 

در دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم:

«اَللّهُمَّ اَعِنّی فیهِ عَلی صِیامِهِ وَقِیامِهِ

خدایا یاری کن مرا در این روز بر روزه گرفتن و عبـادت

وَجَنِّبْنی فیهِ مِنْ هَفَواتِهِ وَ اثامِهِ

و برکنارم دار در آن از بیهودگی و گناهان

وَارْزُقْنی فیهِ ذِکْرَکَ بدَوامِهِ

و روزیم کن در آن یادت را برای همیشه

بِتَوْفیقِکَ یا‌هادِی الْمُضِلّینَ»

به توفیق خودت ای راهنمای گمراهان

دعای روزانه ماه مبارک رمضان 9607

دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان | دانلود فایل

ماه رمضان چگونه روزه بگیریم؟

 آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح «اَللّهُمَّ اَعِنّی فیهِ عَلی صِیامِهِ وَقِیامِهِ» می‌گوید: خدایا کمک کن در این ماه روزه بگیریم و شب زنده‌داری کنیم. اگر خدا کمک کند، گرسنگی را نمی‌فهمیم. عبادت شب و سحر، دعاهای ابوحمزه ثمالی و افتتاح را انجام می‌دهیم. گاهی افرادی غصه می‌خورند که ماه رمضان چگونه روزه بگیریم؟ خوب دعا کنید و خدا کمکتان می‌کند.

 «وَجَنِّبْنی فیهِ مِنْ هَفَواتِهِ وَ اثامِهِ» خدایا ماه رمضان ما را از لغزش و گناه حفظ کن. بدبختی است که آدم در ایام سال گناه کند و ماه رمضان هم به گناه ادامه دهد. در ماه رمضان باید تمام اعضا و جوارحمان روزه باشد. اگر روزه‌ای بگیریم که چشمان، زبانمان، گوشمان، نامحرم ببیند، دروغ بگوید و غیبت بشنود ، روزه‌مان «عام» می‌شود. اما به ما می‌گویند که روزه خاص بگیرید، یعنی اعضا و جوارحت هم روزه باشند.

درنیت‌هایتان بگویید: «خدایا؛ من روزه می‌گیرم، اما روزه خاص می‌گیرم» یعنی اعضا و جوارحتان هم روزه باشد. حدیث داریم؛ زمانی‌که روزه می‌گیرید باید گوش و چشم و پوست بدنتان هم روزه بگیرند. باید اعضا و جوارحمان هم روزه باشند تا این روزه در ما اثر بگذارد.

روزه خاص الخاص چیست؟

البته یک روزه دیگر هم داریم که روزه خاص الخاص است. در این روزه، قلبمان در ماه رمضان به غیر خدا متوجه نمی‌شود.

 «وَارْزُقْنی فیهِ ذِکْرَکَ بدَوامِهِ» خدایا روزی کن که در ماه رمضان یاد تو باشم. «ذکر»، هم یاد معنا می‌کند و هم معنای ذکر زبانی را می‌دهد. دائما باید به یاد خدا باشم. وی می‌گوید: حدیث است که اگر حیوانات ذکر نگویند، اسیر دام صیاد می‌شوند. این صداهایی که از حیوانات می‌شنویم، ذکرهایی است که توسط آنان بیان می‌شد. حتی درخت و بیابان و کوه و دشت هم ذکر می‌گویند.

 «بِتَوْفیقِکَ یا‌هادِی الْمُضِلّینَ» اما به توفیق خودت ای راهنمای گمراهان. ای خدایی که گمراهان را راهنمایی می‌کنی، توفیق بده این دعاهای روز هفتم درباره ما مستجاب شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

آخرین اخبار