: نکاتی که باید بدانید

در سال 2011 نوجوانان بیشتر از اینکه در خانه‌ی دوستان یا در پی تفریح باشند خود را با فضای مجازی مشغول داشتند و با اینکه اجازه‌ی دسترسی به فیس‌بوک و شبکه‌های اجتماعی دیگر دارای محدوده‌ی سنی است

زندگی مخفی کودکان آنلاین

در گزارش جدیدی از آکادمی پزشکی کودکان آمریکا به والدین راهنمایی‌هایی ارائه می‌دهد تا در مورد فعالیت فرزندانشان در فضای مجازی آگاهی داشته باشند. خبر خوب: همه‌ی آن‌ها بد نیستند، مطالعاتی درزمینه­ی شبکه‌های اجتماعی و اینترنت پاک داشته باشید تا بتوانید از فرزند خود در فضای مجازی محافظت کنید.

گام بو، توییتر، Moshi Monsters, Club Penguin, The SIMS لیستی از شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های آنلاین هستند که هرروز پیشرفته‌تر می‌شوند درحالی‌که همزمان با شکوفایی این سراچه‌ها زنگ هشدار اتفاقاتی مانند ارعاب رایانه‌ای، پست‌های مستهجن و اشکال دیگری از آزار اذیت‌های اینترنتی به صدا درمی‌آید و متأسفانه غالباً این اعمال از سنین قبل از بلوغ آغاز می‌شود. آکادمی پزشکی اطفال در گزارشی بالینی از پژوهش‌های خود به والدین در مورد سایت‌های مورد استفاده‌ی فرزندان و نحوه‌ی کار با آن‌ها هشدار می‌دهد. دکتر کاترین کلارک پیرسون استادیار آکادمی پزشکی کودکان می‌گوید:" دنیای مجازی یک ‌چشم­انداز در حال تکامل است که والدین حرکت کردن در جریان آن را باید یاد بگیرند. "

در سال 2011 نوجوانان بیشتر از اینکه در خانه‌ی دوستان یا در پی تفریح باشند خود را با فضای مجازی مشغول داشتند و با اینکه اجازه‌ی دسترسی به فیس‌بوک و شبکه‌های اجتماعی دیگر دارای محدوده‌ی سنی است؛ 30% والدین پذیرفتند که به‌هرحال ناچار می‌شوند به فرزندان خود اجازه‌ی دسترسی به این شبکه‌ها را بدهند. در پی آن در گزارشی از آکادمی پزشکی نشان آمده است بیشتر از نصف والدین روزانه بیش از یک‌بار به شبکه‌های اجتماعی سر می‌زنند و بیش از 75% آنان، اغلب با گوشی‌های خود سرگرم و مشغول فرستادن پیغام هستند.

به دلیل حجم بالای شبکه‌های اجتماعی؛ نوجوانانی که اوقات زیادی در این شبکه‌ها سپری می‌کنند ممکن است با پدیده‌ی جدیدی به نام " افسردگی فیس‌بوکی" مواجه شوند. بزرگ‌تر شدن و پیشرفت کردن نوجوانان در بخش عظیمی شامل جدایی عاطفی از والدین و مقبولیت وی می‌شود و شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود هر دو اتفاق باهم بیفتد، اما آزارهای اینترنتی و طرد شدن‌ها مانند آنفرند شدن ممکن است باعث بروز علائم افسردگی در فرزندان شود؛ اگر هرکدام از این علائم را در فرزند خود دیدید با پزشک کودکان تماس بگیرید: ناراحتی، نگرانی، بدبینی، عدم تمرکز، افت نمرات، بی‌خوابی، از دست دادن اشتها و عصبی بودن.

علی‌رغم اینکه رسانه‌ها بیشتر بر نقاط منفی این فنّاوری تأکید می‌کنند بااین‌حال شبکه‌های اجتماعی فوایدی برای کودکانتان نیز دارد. علاوه بر اینکه روابط آن‌ها با دوستان و خانواده قوی‌تر می‌شود، شبکه‌های اجتماعی کودکانتان را تشویق می‌کند در فعالیت‌های اجتماعی و انجمن‌ها مانند همکاری با همکلاسی در پروژه‌های گروهی، به اشتراک گذاشتن آهنگ‌ها و قطعات هنری و تعامل داشتن با مربیان ورزشی و هم‌تیمی‌ها. به‌علاوه شبکه‌های اجتماعی فوایدی نیز برای کودکانی که نمی‌توانند خود را با محیط مدرسه وفق دهند دارد؛ این امکان به آنان داده می‌شود که هویت آن‌ها پرورش‌یافته و مهارت‌های اجتماعی آنان شناخته شود.

پس مشکل کجاست؟ دکتر کلارک پبرسون می‌گوید: نوجوانان در محیط همسالان بسیار حساس و بی‌پروا هستند، بنابراین ممکن است به‌سرعت و بدون تفکر به یک پست نامناسب واکنش نشان دهند؛ این می‌تواند به کسی که پست را به اشتراک گذاشته بسیار آزاردهنده باشد.

گاها خانواده‌ها خود بیش‌ از اندازه درگیر فضای مجازی هستند و در زمان‌هایی که در خانه دورهم جمع هستند یا هنگام صرف غذا نیز گرم در فضای مجازی هستند؛ این اعمال باعث می‌شود تعاملات مستقیم رو به نابودی برود. زمانی که پیغام فرستادن به شکل اصلی تعامل تبدیل شود به‌تدریج اجازه‌ی بروز اعمالی مانند واکنش نشان دادن با تن صدا، زبان اشاره و حالات چهره از شخص گرفته می‌شود.

زندگی مخفی کودکان آنلاین

اما عکس‌العمل مناسب و به‌موقع والدین می‌تواند جلوی این اتفاق را بگیرد. در این قسمت به شما یاد می‌دهیم چگونه به فرزند خود کمک کنید از شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های آنلاین در جهت منافع خود استفاده نماید:

  • آموزش ببینید: خود را در فضای مجازی غوطه‌ور کنید، یاد بگیرید چگونه برای خود پروفایل بسازید و دوست‌یابی کنید و دوست فرزند خود در فضای مجازی شوید؛ این کار در ابتدا ممکن است باعث شرمساری وی شود اما نگران نباشید، شما به‌هرحال پنجره‌ای به دنیای آنلاین فرزند خود یافته‌اید.
  • الگوسازی کنید: اگر شما، به‌صورت مداوم خود را با گوشی یا رایانه مشغول کنید؛ فرزندتان نیز به‌تبع از شما این کار را انجام خواهد داد، سعی کنید ساعات این کار را محدود کنید تا فرزند شما نیز در استفاده از فضای مجازی متعادل عمل کند.
  • ساعات خاموشی: تأکید داشته باشید که در زمان‌های صرف غذا، استفاده از هرگونه دستگاه و فنّاوری ممنوع باشد و ساعات خواب فرزندانتان مشخص باشد. دکتر پیرسون می‌گوید: کودکان و بزرگ‌سالان به دلیل بیدار ماندن تا پاسی از شب و غرق دنیای مجازی شدن به‌اندازه‌ی کافی خواب و استراحت ندارند.
  • با او صحبت کنید: بیش‌ از اندازه به "پرستارهای مجازی" در مورد آگاه کردن شما از فعالیت‌های فرزندتان در فضای مجازی اکتفا نکنید؛ در عوض از خود از وی سؤال کنید که به چه کسی پیغام یا ایمیل می‌فرستد و مقداری از تجربیات خود در شبکه‌های مجازی را در اختیار وی قرار دهید.
  • علنی کنید: مکان کامپیوتر را در قسمت‌های پرتجمع خانه قرار دهید (مانند هال یا آشپزخانه)، در این صورت می‌توانید سایت‌هایی که از آن‌ها دیدن می‌کند یا افرادی که با آنان در ارتباط است را زیر نظر داشته باشید.
  • مهربان باشید: مغرضانه عمل کردن، دلسرد کردن، بدگویی و پست کردن هر چیز ناصحیح و مضر می‌تواند شرم‌آور باشد. به فرزند خود بیاموزید که در فضای مجازی حریم خصوصی واقعی وجود ندارد و هر ایمیل، پیغام و یا پستی می‌تواند در آینده در اختیار کارفرما یا همکارانش قرار بگیرد.
  • فعال باشید: آخرین اخبار مربوط به امنیت در فضای مجازی را از سایت cybersafebook.com دریافت بدارید.

ارسال نظر

آخرین اخبار