در آوریل سال ۱۹۴۵ و همگام با آخرین حمله‌ی متفقین به آلمان نازی، سرهنگ واردَدی و گروه پنج‌نفره‌اش باید مأموریتی خطرناک را در خاک دشمن به سرانجام برسانند ...

نگاهی کوتاه به فیلم Fury (انتقام)

کارگردان:David Ayer

نویسنده:David Ayer

بازیگران:Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman

محصول اکتبر 2014

خلاصه داستان: در آوریل سال ۱۹۴۵ و همگام با آخرین حمله‌ی متفقین به آلمان نازی، سرهنگ واردَدی و گروه پنج‌نفره‌اش باید مأموریتی خطرناک را در خاک دشمن به سرانجام برسانند ...

درون‌مایه فیلم: بیش از 50 سال از جنگ جهانی دوم می‌گذرد. اما هم چنان اتفاقات این جنگ، تم اصلی بسیاری از فیلم‌های هالیوودی را تشکیلمی‌دهد. غربی‌ها تلاش می‌کنند هم چنان خاطره آن جنگ را زنده نگه‌دارند. آن‌ها از این جنگ همان تصویری را می‌سازند که خود می‌خواهند تصویری قهرمانانه و قدرتمند. درحالی‌کهدر واقعیت، این جنگ به خاطر منفعت‌طلبیدولت‌هاآغاز شد و برای مردمان کشورها، منفعتی جز رنج و فقر و تنهایی نداشت. فیلم "انتقام"نیز به بخشی از همان جنگ می‌پردازد.

در این فیلم، سرهنگ وارددی به همراه چند تن دیگر مأمورمی‌شوند تا با تانک خود که نام "انتقام " بران نقش بسته مأموریتی را انجام دهند. سرهنگ فقط می‌کشد، با اسیر کردن نازی‌ها اعتقادی ندارد و فقط می‌کشد. از سوی دیگر او افراد گروهش را نیز به همین سمت سوق می­دهدو پس از مدتی آن‌ها را به ماشین‌هایآدم کشی تبدیل می‌کند.

  • درست است که فیلم به داستان جنگ جهانی دوم می‌پردازد و سعی می‌کند زوایای وحشتناک و تلخ جنگ را نشان دهد. اما اگرفراتراز داستان فیلم نگاه کنید می‌بینید پشت تمام این صحنه‌ها،یک "شیوه تربیتی ویژه "نهفته است. این آدمکش‌ها، به بیننده قهرمانانی بی‌نظیر معرفی می­شوندو همین نوع تربیت، سربازاننسل‌های بعدی امریکا را به سمتی سوق می‌دهد که کورکورانه، خودرافدای اهداف استعمارگرایانه کشورشان می‌کنند و هرچند وقت یک‌بار به بهانه‌های واهی، به جنگی جدید وارد می‌شوند و آنجا خیلی سریع بی‌آنکه بدانند چرا، بهآدمکش‌هایی تبدیل می‌شوند که آدم کشی را قهرمانی می‌دانند. و همین نوع تربیت است که موجب می‌شودتک‌تیراندازآمریکایی به خود ببالد که بیش از 200 قتل انجام داده است و به‌راحتی از قتل زنی در عراقبه‌عنوان اولین کشته‌اشدر این کشور سخن بگوید.
  •  Fury (انتقام)
  • نکته قابل‌توجه اینجاست که در فیلم، این سربازان خشن که به اقتضای شرایط به ماشین‌هایآدم کشی تبدیل‌شده‌اند، باروبروشدن با یک مادر و دختر نوجوانش (آلمانی)، مهربانی در پیش می‌گیرند و به آن‌ها غذا می‌دهند و همراه باآن‌ها شام می‌خورند. گویا می‌خواهد این مفهوم را القا کند که آمریکاییان با مردم غیرنظامی خصومتی ندارند و با آن‌ها به مهر رفتار می‌کنند. درحالی‌که واقعیت چیز دیگری است.
  • توجه به این نکته ضروری است که مقام معظم رهبری بارها با اشاره به پرداخت‌های زیاد غرب به جنگ‌های جهانی، از سینماگران ایرانی خواسته‌اندبیش‌ازپیش و باداستان‌هایی گیرا به دفاع مقدس ملت ایران بپردازند. اما باوجوداینکهغربی‌ها، جنایاتشاندر جنگ‌های جهانی را با ساخت چنین فیلم‌هاییبه‌افتخار مبدلمی‌کنند سینمای ایران هنوز نتوانسته است حق مطلب رادر رابطه با دفاع جانانه ملت ایران ادا کندوحرف‌های نگفته بسیاری از دفاع مقدس باقی است.

ارسال نظر

آخرین اخبار