اینترنت به بزرگ‌ترین نیروی پیشرفت در تاریخ بشر تبدیل شده است. این ابزار که در دهه‌ی 1970 به عنوان محل تجمع در دسته‌های کوچک دانشگاهی بود، اکنون به قلب تپنده‌ی اقتصاد جهانی تبدیل شده است.

	پیشگیری بهتر از درمان

فضای مجازی هرگز به طور کامل امن نیست. فضای مجازی چیزی است که آقای دیوید اومند؛ رئیس سابق آژانس اطلاعات ستاد ارتباطات دولت انگلیس، از آن به اسم " چاه فاضلاب مدرنیته" یاد می‌کند. از میزان جرم‌های آنلاین، جاسوسی، خرابکاری و هرج و مرج در این محیط کاسته نخواهد شد، حتی برخی از دولتمردان که از اینترنت به عنوان منطقه‌ی جنگی در زمین و دریا و هوا و فضا تعبیر می‌کنند.

در سال 1996 یک آزادی­خواه در فضای مجازی بیانیه­ای مبنی بر استقلال فضای مجازی صادر کرد. او در این بیانیه با اشاره به دولت اعلام کرد: "شما از نظر اخلاقی نه حق حکومت بر ما را دارید و نه حتی روشی برای مجبور کردن ما که از شما بترسیم." البته او اشتباه می‌کرد، دولت از قبل روش‌هایش را در زمینه‌های مختلفی به کار برده بود و از دزدی اسرار صنعتی توسط جاسوسان چینی تا نظارت همگانی توسط خود غربی‌ها. این نشان می‌دهد که فضای مجازی را نیز از آن خود می‌کنند و یا به دیگر سخن این فضاها به طور مستقیم و غیر مستقیم زیر نظر دولت مدیریت می‌شوند.

رهبران سیاسی شیفته‌ی این هستند که بگویند آن‌ها می‌خواهند شهروندان از فرصت‌های عظیمی که یک اینترنت قابل اعتماد و سالم برایشان فراهم می‌کند، استفاده ببرند و آن‌ها قرار است از شهروندان در مقابل جرائم و ترورهای آنلاین حفاظت کنند. آن‌ها هنوز هم برای بهره­کشی از این محیط لحظه­ای درنگ نمی‌کنند، با تولید نرم افزارهای آسیب­پذیر و راه اندازی بد افزارها و سلاح‌های سایبری مانند "استاکس نت"، در جهت منافع خود تلاش می‌کنند. بعضی از مقامات نیز در مورد افزایش جرائم رایانه ای مکرر هشدار می‌دهند و باعث افزایش نگرانی ما به خاطر بیشتر شدن شکاف امنیتی می‌شود.

یک راهنمایی ساده

حال چه کار می‌شود انجام داد؟ اولین کار این است که این مبحث را از زاویه‌ی دیگر نگاه کنیم. دولت می‌خواهد این دیدگاه را به شرکت‌ها و افراد بدهد که آنان ضعیف‌تر از آن هستند که بتوانند از خود در مقابل حملات سایبری دفاع کنند، بنابراین باید این آزادی عمل را به دولت بدهند تا برای حفظ امنیتشان به حریم خصوصی آنان تجاوز کند. پلیس باید در پی متجاوزان باشد اما خود اشخاص نیز با احتیاط‌های معقولانه می‌توانند جلوی جرائم را بگیرند. فکر ناتوان بودن در برابر هکرها را از ذهنتان دور کنید. شرکت‌ها می‌توانند کمک بسیاری به خود کنند، با چند روش بسیار ساده: اطمینان یابید تنها برنامه‌های مورد تائید در سیستم‌ها نصب شود، به صورت منظم همه‌ی برنامه‌ها را به روزرسانی کنید، آموزش‌های لازم در مورد خطرات سایبری را به کارمندان بدهید و به طور مداوم شبکه‌ها را رصد کنید تا مزاحمان دور نگه داشته شوند.

مقابله با جرائم سایبری معمولاً نیاز به همکاری‌های بین ­المللی دارد و در این راستا شورای اروپا قراردادی در این زمینه تنظیم کرده است که اعضای این قرار داد موظف هستند به یکدیگر در مورد تحقیقات بین­المللی یاری برسانند.

	پیشگیری بهتر از درمان

کار دیگری که در این راستا می‌شود انجام داد، شناسایی کوچک‌ترین اشکالات نرم­افزاری و حل آن در درجه‌ی اول است، به خصوص در موارد اینترنتی این رخنه‌ها چندین برابر می‌شود؛ این بهترین کار برای ارتقاء امنیت سیستم‌ها است. در ماه مارس گروهی از شرکت‌ها شامل Cisco، IPM(شرکت ماشین آلات بین­المللی کسب و کار) و GI (جنرال الکتریک) یک ائتلاف اینترنت صنعتی با هدف تولید روش‌های جدید امنیتی در هنگام اتصال به اینترنت راه اندازی کردند. به نظر می‌رسد ما به گروه مشابهی در شرکت‌های تولیدی نیاز داریم.

اینترنت به بزرگ‌ترین نیروی پیشرفت در تاریخ بشر تبدیل شده است. این ابزار که در دهه‌ی 1970 به عنوان محل تجمع در دسته‌های کوچک دانشگاهی بود، اکنون به قلب تپنده‌ی اقتصاد جهانی تبدیل شده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار