ائتلاف سعودی به سرکردگی کاخ نشینان ریاض که در منجلاب جنگ یمن و نسل کشی در این کشور فرو رفته اند باز با تکرار ادعای واهی دخالت ایران در مسائل داخلی کشورهای منطقه سعی می کنند تقصیر این جنگ خانمان سوز را بر گردن دیگران نهند.

وحشت سعودی‌ ها از ایران و جنگ یمن
به گزارش گلستان 24 ؛ ائتلاف عربی در یمن، به نیابت از امریکا وارد جنگ شده بود و حالا هم به‌نظر می‌رسد امریکایی‌ها با علم به این مساله که در صورت تداوم جنگ باید در بخش‌های وسیعی از این کشور با جدایی‌طلبی، حضور موثر القاعده و داعش و در نهایت بی‌نظمی ناشی از بی‌دولتی مواجه شوند، می‌خواهند به‌نوعی به این جنگ پایان دهند. کما اینکه سعودی‌ها از نقشه و طرح اماراتی‌ها برای یمن واهمه داشته و دارند. حالا به هر دلیلی که هست، ائتلاف عربی تلاش دارد با پیدا کردن یک دشمن از این جنگ خارج شده و بیش از این هزینه نکند. جنگ یمن برای ائتلاف یک نتیجه مشخص به ارمغان آورد، با یمنی‌ها نمی‌شود با زبان زور حرف زد، باید مذاکره کرد و معامله. امتیاز داد و امتیاز گرفت. با توجه به همه شواهد، سعودی‌ها از شرایط طرح شده در مذاکرات کویت به شکل اساسی کوتاه آمده‌اند و به طرح و نظر سفیر سابق امریکا تن داده‌اند. نکته جالب در این زمینه، ارسال فرستاده‌های متعدد به تهران در شکل‌های متفاوت است که شاید آخرین آن، حیدر العبادی باشد.
 
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان چندین میانجی را به تهران اعزام کرده تا آنها به ایرانی‌ها بگویند که ریاض آمادگی همکاری برای توقف جنگ را دارد. یکی از این میانجی‌ها چندین پیشنهاد را در این زمینه مطرح کرده است اما تهران این موضوع را نادیده گرفته و اعلام کرده که سعودی‌ها باید به‌صورت مستقیم با صنعا مذاکره کنند، چراکه این موضوع، موضوع داخلی یمن است. سعودی‌ها می‌گویند که این پیروزی باید صوری نباشد و دستاوردهایی به ریاض بدهد که آنها در میدان جنگ قادر به تحقق آن نبودند. با توجه به آنچه که گفته شد تناقض گسترده‌ای در رفتار سعودی‌ها دیده می‌شود. آنها از یک سو از ضرورت راه حل سخن می‌گویند و از سویی دیگر راه‌حل‌های واقع‌بینانه را رد می‌کنند و نمی‌خواهند به شکست و ضعف خود در این جنگ اذعان کنند. در سایه این شرایط‌، ریاض در نیمه آگوست گذشته به فرستاده سازمان ملل متحد در یمن دستور داد به تهران سفر کند و تلاش کند آمادگی ایران برای کمک به سعودی‌ها برای رسیدن به این راه حل را جلب کند. این سفر در آن زمان نقطه عطفی در راستای به رسمیت شناختن علنی نقش ایران در بحران یمن بود. این در حالی بود که جنگ سعودی‌ها به بهانه نجات دادن یمن از دست ایرانی‌ها آغاز شده بود.
 
 
دلیل فحاشی‌ها و حرف‌های فرمانده ارتش سعودی و وزیر خارجه این کشور علیه ایران نیز دقیقا به همین مساله بازمی‌گشت که تهران، ریاض را تحویل نگرفته است. این تحویل نگرفتن خیلی برایشان سخت بوده و اتهامات گذشته را دوباره تکرار کرده‌اند. اما سعودی‌ها در برابر مقاومت انصارالله، بالاخره کم آورده و سراغ امریکایی‌ها رفتند تا از این کشور کمک بگیرند. حتی عوض شدن ولد الشیخ هم کمکی به این ماجرا نکرد، چرا که جانشین فلسطنیی وی پیش از این عملکرد مناسبی از خود نشان نداده بود. نماینده امریکا در یمن، سفیر این کشور است. او سه شاخص برای راه حل جنگ یمن اعلام کرد که مبتنی بر توقف درگیری‌ها‌، عدم مانع‌تراشی برای رسیدن کمک‌های انسانی فوری به این کشور و ایجاد مرحله انتقالی شامل تمامی یمنی‌ها بود. در این میان آنچه بر نشست روز یک‌شنبه ریاض سایه افکنده بود، تهدیدات موشکی ارتش یمن مبنی بر هدف قرار دادن ابوظبی بود. این تهدیدات بدون شک تاثیرگذار است. با این حال، نمی‌توان امیدوار بود که این جنگ به سادگی به پایان برسد، چرا که باید منتظر طرح آتش‌‌بس ماند و دید که بالاخره در این طرح چه نکات و مواردی وجود دارد. 
 
 
در پایان باید گفت که هر چند جنگ سعودی‌ها علیه یمن به پیروزی در این کشور منجر نشد، اما اگر مراقب میز مذاکره نباشیم، به قول سیدحسن نصرالله، آنها می‌خواهند از این طریق به خواسته‌های خودشان برسند. البته انصارالله و دولت یمن نیز مذاکره‌کننده‌های هوشمند و قدرتمندی دارد که از استقلال و صلاحیت لازم برای دفاع از خود برخوردار هستند.

 

انتهای پیام/

منبع : دیدبان

ارسال نظر

آخرین اخبار