مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان گفت: به‌منظور حل مناقشه‌ای که بین سازمان محیط‌زیست و مجریان طرح طبیعت‌گردی آشوراده در خصوص احداث جاده دسترسی از بندرترکمن به پهنه آبی خلیج وجود داشت، مجوز احداث کانال آبی با عرض ۱۵ متر و عمق ۲ متر در این محل، صادر شد.

حل مشکل مسیر دسترسی در طرح گردشگری آشوراده با ایجاد کانال

به گزارش گلستان ۲۴؛ محمدرضا کنعانی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا-منطقه گلستان با اشاره به وضعیت نیروهای سازمانی در محیط‌زیست استان، اظهار کرد: شرایط تعداد نیروهای محیط‌زیست در استان زیاد مساعد نیست. در حال حاضر ۷۳ درصد از پست‌های سازمانی ما در حوزه اجرایی بلاتصدی است و در حوزه کارشناسی نیز شرایط مشابه همین است. در این شرایط که از نظر نیروی انسانی با کمبود مواجه هستیم، برای حفظ و پاسداری از محیط‌زیست نیاز به استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد، رسانه‌ها و جوامع محلی داریم.

وی با اشاره به تلاش برای ارتباط با تشکل‌های مردم‌نهاد، بیان کرد: دو روز قبل اولین جلسه را با اعضای شبکه تشکل‌های محیط‌زیست و منابع استان برگزار و به بحث و تبادل‌نظر پرداختیم. در این جلسه مقرر شد که هر ۱۵ روز جلسه‌ای را با اعضای شبکه تشکل‌های محیط‌زیست و منابع استان داشته باشیم و همچنین در جریان این جلسات نیز دیداری با اعضای دیگر تشکل‌های استان داشته باشیم. به دنبال این هستیم که حداکثر استفاده را از ظرفیت تشکل‌ها داشته باشیم.

تلاش برای شکل‌گیری قرارگاه رسانه‌ای محیط‌زیستی

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان خاطرنشان کرد: رسانه با مطالبه‌گری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی جامعه می‌تواند کمک بسیاری به ما در توسعه حفاظت از محیط‌زیست در سطح استان کند.

کنعانی افزود: به دنبال این هستیم که قرارگاه رسانه‌ای محیط‌زیستی در استان شکل بگیرد و تمامی رسانه‌ها به دور از هر نوع جناح‌بندی سیاسی، در قالب این قرارگاه به فعالیت در این حوزه بپردازند.

وی در ادامه با بیان اینکه بدون مشارکت جوامع محلی، نمی‌توانیم از محیط‌زیست حفاظت کنیم، یادآور شد: مدیریت ما در حوزه محیط‌زیست باید تبدیل به فرایند مدیریت مشارکتی با جوامع محلی شود. باید به دنبال توسعه ظرفیت‌های جوامع محلی باشیم و از این ظرفیت‌هایی که ایجاد خواهد شد، در حوزه محیط‌زیست استفاده کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان در بخش دیگری با اشاره به مدیریت مشارکتی در منطقه حفاظت‌شده پارک ملی گلستان، اظهار کرد: شورای راهبری پارک ملی گلستان با حضور استاندار گلستان، مدیران کل محیط‌زیست استان‌های گلستان و خراسان شمالی، معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط‌زیست، تشکل‌های مردم‌نهاد، جوامع محلی و مدیران سنوات گذشته این پارک تشکیل شده است و تصمیم‌گیری‌ها در حوزه پارک ملی گلستان در این شورا انجام می‌گیرد.

راه‌اندازی شورای هماهنگی مدیریت جهان‌نما

کنعانی بیان کرد: با توجه به اینکه محدوده منطقه حفاظت‌شده جهان‌نما نیز در دو شهرستان کردکوی و گرگان قرار دارد، شورای هماهنگی مدیریت جهان‌نما با حضور رؤسای دو شهرستان در اداره‌کل محیط‌زیست گلستان راه‌اندازی شد. به دنبال راه‌اندازی اداره منطقه حفاظت‌شده جهان‌نما هستیم تا مدیریت یکپارچه و مستقلی را در این منطقه داشته باشیم.

وی به شکل‌گیری شورای هماهنگی مدیریت آشوراده و خلیج گرگان اشاره کرد و گفت: فعالیت این شورا از فروردین‌ماه سال ۹۸ شروع شده و تمامی تصمیمات در حوزه آشوراده و خلیج گرگان در  این شورا طرح موضوع می‌شود. ادارات محیط‌زیست گلستان و مازندران و معاونت دریایی و تالاب‌های سازمان عضو این شورا هستند و دبیرخانه شورا هم در معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط‌زیست کشور قرار دارد.

اخذ مجوز نصب اسکله پانتونی در بندرترکمن

کنعانی به برخی از خروجی‌های تصمیم‌گیری‌های این شورا اشاره کرد و گفت: اسکله پانتون که قرار بود در ادامه اسکله چوبی بندر ترکمن نصب شود، در شورا مطرح و در آنجا با نصب آن موافقت و مصوبه آن اخذ شد و سازمان بنادر آن را نصب خواهد کرد.

وی با اشاره به اختلاف چندین ساله در موضوع تعیین مرز پناهگاه حیات‌وحش میانکاله، اظهار کرد: در این هفته با حضور کارشناسان سازمان محیط‌زیست کشور، مرز حیات‌وحش میانکاله مشخص و بخشی از اراضی ساحلی در محدوده بندرترکمن از محدوده پناهگاه حیات‌وحش میانکاله خارج شد و از این پس مدیریت محیط‌زیستی آن با گلستان است.

صدور مجوز ایجاد کانال در اسکله بندرترکمن

کنعانی در ادامه درخصوص طرح طبیعت‌گردی آشوراده، گفت: طرح طبیعت‌گردی آشوراده به مساحت ۲۲ هکتار با رعایت ضوابط زیست‌محیطی ابلاغ و آذرماه سال گذشته کلنگ زنی شد. مجریان این طرح بدون اخذ مجوز قانونی از سازمان محیط‌زیست، به دنبال احداث جاده‌ای از اسکله بندر ترکمن تا پهنه آبی خلیج گرگان بودند که بعد از آن با دستور اکید ریاست سازمان محیط‌زیست، عملیات آن متوقف شد.

وی تصریح کرد: برای جلوگیری از توقف طرح طبیعت‌گردی آشوراده، شورای هماهنگی مدیریت آشوراده و خلیج گرگان به‌منظور ایجاد راه دسترسی از بندرترکمن به پهنه آبی خلیج، با احداث کانالی با عرض ۱۵ متر و عمق ۲ متر موافقت کرد. مشخصات این کانال دقیقاً متناسب با بارجی است که توسط مجری طرح طبیعت‌گردی آشوراده تهیه شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گلستان بیان کرد: همچنین در این شورا مجوز انجام لایروبی برای اسکله ماهیان خاویاری صادر شد. برای جابه‌جایی مصالح و ماشین‌آلات می‌توانند از این محل و یا کانال استفاده کنند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار