آخرین بررسی‌ها از تاثیر گرانی بنزین بر بازار اقلام اساسی و پیش‌بینی قیمت‌ها در ماه‌های آتی.

کالا‌هایی که تحت‌تاثیر گرانی بنزین قرار می‌گیرند

به گزارش گلستان ۲۴؛ هرازگاهی بازار کالاهای اساسی دستخوش تغییر و تحولات مختلف با سیر صعودی در بازار رو به رو می‌شود که این امر معیشت اقشار کم درآمد جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مسئولان اقتصادی و دست اندرکاران بازار دلایل مختلفی همچون اختلال در نظام عرضه و تقاضا، شرایط تحریم، گرانی بنزین، نوسان نرخ ارز و بسیاری از عوامل دیگر را مزید بر گرانی اخیر نرخ اقلامی همچون برنج، محصولات پروتئینی، میوه و صیفی، حبوبات و... در بازار اعلام کردند.

آخرین بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که نرخ هر کیلو برنج ایرانی از ۱۸ هزار تا ۲۶ هزار تومان، برنج پاکستانی ۱۱ هزار تا ۱۳ هزار تومان، هندی ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان، چای ۱۰۰ هزار تا ۱۷۰ هزار تومان، لوبیا قرمز ۱۵ هزار تومان، لوبیا چیتی ۱۶ هزار تومان، لپه ۱۵ هزارتومان، لوبیا سفید ۲۲ هزارتومان، نخود ۱۱ هزارتومان، لیموعمانی ۸۰ هزارتومان، عدس ۸ هزار تا ۱۳ هزار تومان، قند ۶ هزار تا ۸ هزار تومان و شکر ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار تومان است.

همچنین نرخ هر کیلو شقه گوسفندی ۸۸ هزار تا ۹۵ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۱۰ هزار تومان، راسته گوسفندی ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تومان، شقه گوساله ۷۸ تا ۸۵ هزار تومان، راسته گوساله ۹۸ هزار تومان و سردست گوساله ۱۰۵ هزار تومان است.

بازار محصولات میوه و تره بار نشان می‌دهد که نرخ اقلام میوه و صیفی اخیرا با نوساناتی در بازار رو به رو شد که بسیاری از فروشندگان گرانی بنزین را عامل اصلی این موضوع می‌دانند.

بررسی‌های میدانی از بازار میوه و تره بار نشان می‌دهد که هر کیلو سیب زمینی با نرخ ۴ تا ۶ هزار تومان، پیاز ۶ تا ۸ هزار تومان، گوجه فرنگی ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان، خیار ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان، نارنگی ۵ هزار تا ۸ هزار تومان، پرتقال ۵ تا ۱۲ هزار تومان، موز ۱۲ هزارتومان، سیب ۶ هزار تا ۸ هزار تومان، کیوی ۶ هزار تا ۸ هزار تومان، لیموشیرین ۶ تا ۸ هزار تومان است.

فراهانی یکی از فروشندگان مواد غذایی در شرق تهران درباره تاثیر گرانی بنزین بر نرخ اقلام اساسی اظهار کرد: با توجه به جو روانی ناشی از نوسان نرخ بنزین، نرخ برخی اقلام اساسی با نوساناتی در بازار رو به رو شده است.

وی افزود: اگرچه بازار اقلام اساسی همانند دیگر محصولات به سبب کاهش قدرت خرید خانوار در رکود به سر می‌برد، اما نرخ اقلامی همچون برنج، حبوبات، مواد شوینده، لبنیات و... با نوساناتی در بازار رو به رو شده است.

با وجود افزایش بی‌حساب و کتاب نرخ اقلام مواد غذایی در بازار و سودجویی دلالان در این بازار بی‌در و پیکر، مسئولان باید تمهیداتی بیندیشند تا در پی افزایش سرسام آور نرخ و درآمدهای حداقلی بیش از پیش بر اقشار کم درآمد جامعه به واسطه تامین مایحتاج سبد خانوار فشار وارد نشود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از تاثیر گرانی بنزین بر بازار اقلام اساسی و پیش‌بینی در ماه‌های آتی با خبر شویم:

بازار اقلام اساسی در رکود به سر می‌برد

قاسمعلی حسنی دبیر کل بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه بازار اقلام اساسی در رکود به سر می‌برد، اظهار کرد: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار و نبود کشش، بازار در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

وی افزود: طبق روال همه ساله بعد از عید به سبب هزینه‌های حقوق و دستمزد، مواد اولیه، حمل‌ونقل و... بازار تمامی اقلام با نوسانات چشمگیری در بازار رو به رو می‌شود.

حسنی با اشاره به اینکه نرخ اقلام اساسی نسبت به هفته‌های اخیر تغییر چندانی نداشته است، بیان کرد: با توجه به رکود حاکم بر بازار، نرخ هیچ یک از اقلام اساسی نوسانی نداشته است.

این مقام مسئول از ثبات نرخ برنج در بازار عمده فروشی خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو برنج ایرانی با نرخ ۱۲ تا ۲۰ هزار تومان و برنج خارجی ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان در بازار عمده فروشی عرضه می‌شود.بیشتر بخوانید: نرخ گوجه فرنگی و پیاز صدر نشین بازار/ نرخ گوجه فرنگی تا ۲۰ آذر متعادل می‌شود

وی ادامه داد: هم اکنون بازار منتظر شوک جدید بودجه است و بعد از ۱۵ آذر با روشن شدن وضعیت بودجه تاثیر سو بر قیمت‌ها خواهد داشت.

دبیر کل بنکداران مواد غذایی درباره آخرین تحولات بازار حبوبات اظهار کرد: با توجه به فصل برداشت حبوبات، نرخ تمامی اقلام روند نزولی به خود گرفته است، اما به سبب نوسان نرخ ارز، بازار در بیم و امید به سر می‌برد.

کمبودی در عرضه میوه و صیفی وجود ندارد

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران درباره آخرین وضعیت بازار میوه و صیفی اظهار کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و بارندگی‌های اخیر، تولید محصولات جالیزی و باغی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد چشمگیری داشته است.

وی افزود: با توجه به رشد چندبرابری محصولات باغی، کمبودی در عرضه وجود ندارد که بخواهد بر روند بازار تاثیر سو بگذارد.

شادلو ادامه داد: با وجود شرایط مساعد اقلیمی و وضعیت مناسب فرآوری کارخانه ها، تولید مرکبات، سیب درختی، کیوی و دیگر محصولات به حدی مناسب است که اگر سرمای شدیدی رخ ندهد، نوسان چشمگیری نخواهیم داشت.

نایب رئیس اتحادیه باغداران نرخ میوه در بازار را پیش‌بینی کرد و گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید و ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، بازار در رکود به سر می‌برد، از این رو با مازاد صادرات تعادل در بازار برقرار می‌شود.

ثبات نرخ شیرخام در بازار

سعید سلطانی مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور از کاهش چشمگیر نرخ دام زنده در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون نرخ هر کیلو دام سنگین ۲۵ هزار تومان و دام سبک ۳۵ هزار تومان بوده که به ترتیب نسبت به ابتدای سال ۱۵ هزار تومان و ۱۳ هزار تومان کاهش داشته است‌.

وی نرخ مصوب هر کیلو شیرخام با چربی ۳.۲ درصد و پروتئین ۳ درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که اگر پروتئین و چربی شیر بالاتر از این رقم باشد، کارخانه‌ها مبلغی بیشتر به سبب افزایش کیفیت پرداخت می‌کنند.

سلطانی ادامه داد: با وجود استحصال خامه از چربی شیر خام تولیدی، کارخانه‌ها به هیچ عنوان از حیث خرید شیر خام با نرخ بالا متضرر نیستند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور درباره تاثیر گرانی بنزین بر نرخ شیرخام بیان کرد: افزایش بیش از ۲ برابری کرایه‌های حمل‌ونقل تاثیر سو بر نرخ تمام شده تولید دارد که به همین خاطر خواستار تجدید نظر در نرخ شیر خام هستیم.

وی ادامه داد: با وجود ثبات نرخ شیرخام، نرخ محصولات لبنی نباید تغییری در بازار داشته باشد، هر چند ما مسئول قیمت‌گذاری لبنیات نیستیم.

نرخ منطقی هر کیلو مرغ گرم ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان

عظیم حجت عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۷۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۷۵۰ تومان است.

وی نرخ منطقی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم را ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: علی رغم افزایش هزینه‌های تولید و نوسان نرخ جوجه یکروزه، مرغ زیر نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار عرضه می‌شود که امیدواریم مسئولان ذی ربط هر چه سریع تر نرخ‌های جدید را براساس هزینه تمام شده تولید اعلام کنند.

حجت گرانی بنزین را یکی از دلایل نوسان نرخ مرغ گرم در خرده فروشی‌ها برشمرد و گفت: اگرچه سوخت ماشین‌های حمل مرغ زنده گازوئیل است، اما حمل مرغ گرم با نیسان انجام می‌شود که گرانی بنزین در افزایش هزینه حمل‌ونقل و نرخ مرغ برای مصرف‌کننده در بازار تاثیر‌گذار است.

قیمت گوشت گوسفندی در ماه‌های اخیر ۱۵ هزار تومان کاهش یافت

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از ثبات نرخ گوشت در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی با نرخ ۹۲ تا ۹۵ هزار تومان به مشتری عرضه می‌شود.

وی افزود: اگرچه نرخ گوشت گوسفندی در ماه‌های اخیر ۱۵ هزار تومان کاهش یافت، اما در هفته اخیر به سبب پرداخت یارانه معیشتی خانوار و واریز حقوق کارمندان و کارگران، تقاضا برای خرید گوشت در بازار با روند صعودی در بازار رو به رو شد که این امر تا حدودی بر التهاب بازار دامن زده است.

ملکی نرخ هر کیلو دام زنده را ۳۸ تا ۴۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به روند مناسب عرضه پیش‌بینی می‌شود که در اوایل هفته آینده نرخ با روند نزولی در بازار رو به رو شود.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه خبری از قاچاق دام‌ نیست، بیان کرد: با توجه به اعمال نظارت دقیق بر مرزهای کشور، قاچاق دام کنترل شده است که با ثبات نرخ ارز و نبود انگیزه برای قاچاقچیان پیش‌بینی می‌شود این روند در بازار ادامه یابد.

تخم‌مرغ گران شد

ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران از افزایش نرخ تخم‌مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون نرخ هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری ۷ هزار و ۴۰۰ تا ۸ هزار و ۲۰۰ تومان است.

وی با اشاره به اینکه گرانی تخم‌مرغ در خرده فروشی‌ها ارتباطی به تولیدکننده ندارد، افزود: سازمان حمایت نرخ مصوب هر کیلو تخم‌مرغ در خرده فروشی‌ها را ۸ هزار و ۹۰۰ تومان معادل شانه‌ای ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرده که فروش هر شانه با نرخ ۲۰ هزار تومان به معنای ۱۰ درصد بالاتر از نرخ مصوب است.

نبی پور نرخ تخم‌مرغ در بازار را پیش‌بینی کرد و گفت: با توجه به سرمای هوا و ازدیاد مصرف خانوارها، صنایع کلوچه‌سازی و قنادی‌ها پیش‌بینی می‌شود که نرخ فعلی تخم‌مرغ در بازار حفظ شود.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار درباره تاثیر گرانی بنزین بر نرخ تخم‌مرغ در بازار بیان کرد: با توجه به آنکه یک وانت بار در یک باک ۶۰ هزار تومان بالابود بابت بنزین پرداخت می‌کند، از این رو این رقم در ۲.۵ تن محصول تاثیر چندانی ندارد.

اختلاف چندبرابری نرخ ماهی از مزرعه تا سفره

آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های ماهیان سردآبی با انتقاد از اختلاف چشمگیر نرخ ماهی از مزرعه تا خرده فروشی اظهار کرد: هم اکنون نرخ هر کیلو قزل آلا سر مزرعه۱۹ تا ۱۹ هزار و‌۵۰۰ تومان و عمده فروشی ۲۱ تا ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان است که متاسفانه به سبب سودجویی عوامل واسطه و دلال هر کیلو محصول با نرخ ۳۵ تا ۳۷ هزار تومان در خرده فروشی‌ها عرضه می‌شود.

وی افزود: با توجه به ضعف نظارت دستگاه‌های نظارتی و اختلاف چشمگیر نرخ از مزرعه تا خرده فروشی آسیب جدی به تولیدکننده وارد می‌شود که از دستگاه ستاد تنظیم بازار تقاضا داریم بر روند بازار نظارت جدی داشته باشد.

افزایش نرخ ماهی در ایام پرتقاضا

ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با انتقاد از اختلاف ۴۰ تا ۵۰ درصدی نرخ ماهی از مزرعه تا بازار اظهار کرد: با توجه به سودجویی عوامل واسطه و دلال، اختلاف نرخ ماهی از مزرعه تا سفره به بیش از ۲ برابر می‌رسد که به همین خاطر از مسئولان امر تقاضا داریم با واگذاری غرفه‌های میادین میوه و تره بار به تولیدکنندگان و کوتاه کردن دست واسطه‌ها اختلاف نرخ را به حداقل برسانیم.

وی افزود: طبق روال همه ساله، نرخ ماهی در ایام پرتقاضا همچون شب یلدا و شب عید افزایش می‌یابد و مجدد به روال عادی خود باز می‌گردد.

قاسمی در پایا با اشاره به اینکه نرخ ماهی در ۶ ماه نخست سال به سبب فرهنگ‌سازی مصرف نوسانی ندارد، تصریح کرد: با توجه به ازدیاد تقاضا در فصل سرما، نوسان نرخ ماهی دور از انتظار نیست.

طبق آخرین رصدها نرخ برخی اقلام اساسی با نوسانات جزئی بعد از گرانی بنزین روبه‌رو شده است، حال اگر کالای دیگری در بازار افزایش داشته در بخش نظرات عنوان بفرمایید تا از مسئولان ذی ربط پیگیری شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

ارسال نظر

آخرین اخبار