کسی اهمیتی نمی‌دهد در بازار چه می‌گذرد، به طوری که ظاهراً ماراتن افزایش قیمت در میان تولیدکنندگان موادغذایی و مصرفی به وجود آمده است.

تولیدکنندگان: خودرو گران شد چرا ما گران نکنیم!

به گزارش گلستان ۲۴؛ روند قیمتی کالاها افزایشی شده و تنها به یک یا چند کالای خاص محدود نشده است و همگی گویا دست به دست هم داده اند تا از این فضای گرانی بیشترین بهره را ببرند و تا می‌توانند به قیمت‌های خود بیفزایند ولو با شایعه و دامن زدن به قیمت‌های کاذب.

اوج این رقابت برای افزایش قیمت‌ها را می‌توان در اظهارنظر عجیب رئیس اتحادیه عمده‌فروشان موادشوینده دید. علیرضا رضایی قهرودی در گفتگو با تسنیم گفته است: «خودرو گران شد چرا ما گران نکنیم.»

این اظهارنظر به خوبی نشان می‌دهد هیچ کس از افزایش یک طرفه قیمت‌ها واهمه‌ای ندارد و هر کسی بخواهد، می‌تواند هر قیمتی روی کالاها بگذارد، چراکه از عدم برخوردهای قانونی اطمینان دارد. اظهارنظر قهرودی در حالی است که شوینده‌ها یکبار در تیرماه ۲۰ تا ۳۰ درصد قیمت‌هایشان را افزایش داده‌اند و باز هم منتظر گرفتن مجوز افزایش قیمت‌ها هستند.

توپ گرانی مرغ و تخم مرغ در زمین وزارت صمت

مرغ و تخم مرغ هم در کنار گوشت از دیگر کالاهایی هستند که در سایه بی‌تدبیری وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت مواجه شده است. کاهش واردات سویا در سال جاری و عدم پیش بینی وزارت صمت از نیاز بازار موجب کاهش تولید مرغ گوشتی و تخم گذار شده است. در حال حاضر هر کیلو مرغ به ۱۹ هزار تومان و هر شانه تخم مرغ به ۳۰ هزار تومان رسیده است.

مرتضی رضایی، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی هم با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بعضی از این نهاده‌ها به‌اندازه کافی وارد کشور نشده است، می‌گوید: «نهاده‌هایی که وارد شد به‌صورت منظم نبود و موجب تنش قیمت در مرغ و تخم‌مرغ شد، زیرا مرغداران جز سویا دان دیگری نمی‌توانند برای خوراک طیور جایگزین کنند و همین کمبود بازار و نوسان قیمت‌ها بر میزان تولید تأثیر گذاشت.»

 

سویا گران‌تر از مرغ!

نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفتگو با مهر می‌گوید: «برخی از دستگاه‌ها که در انجام وظایف خود در تأمین نهاده‌ها قصور آشکار و واضح دارند، برخلاف واقعیات موجود به دنبال جا انداختن این موضوع هستند که ۱۰۰ درصد نهاده‌های تولید با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تأمین می‌شود، در حالی که کمتر از ۳۰ درصد نهاده‌ها با نرخ مصوب به دست مرغداران می‌رسد.»

حبیب اسدالله‌نژاد می‌افزاید: «در حال حاضر قیمت یک کیلوگرم سویا از قیمت یک کیلوگرم مرغ زنده در بازار بالاتر است، در حالی که هر قطعه مرغ ۵/ ۴ کیلوگرم نهاده مصرف می‌کند، ضمن اینکه نرخ واکسن و دارو نیز در قیمت تمام شده نقش بسزایی دارد و قیمت این محصولات هم از تاریخی که دولت قیمت مصوبه مرغ را اعلام کرده تاکنون، چندین برابر شده است.»

گرانی کالاها صرفا مربوط به اقلام مورد اشاره در گزارش فوق نیست. به طور مثال، از کالاهایی که افزایش قیمت آن در این‌روزها سروصدا ایجاد کرده است، لبنیات و به‌طور خاص، کره است.

از ابتدای هفته گذشته، به یکباره توزیع کره و بستنی از سوی کارخانجات لبنی متوقف شد. با این اقدام، ابتدا خبرِ نبودِ مواداولیه تولید بستنی و کره بر سرزبان‌ها آمد، اما با چند روز تأخیر کره با دو برابر قیمت قبل به فروشگاه‌ها برگشت، ولی توزیع چند نوع بستنی همچنان متوقف ماند.

همچنین در لیست گرانی‌های اخیر، طیفی از گوشت، میوه و سبزیجات و لوازم خانگی گرفته تا خودرو و مسکن مشاهده می‌شود. در همین رابطه اکبر ترکان، ‌مشاور سابق رئیس جمهور گفته است: مهم‌ترین چالش امروز جامعه ایران گرانی‌های گسترده‌ای است که اتفاق افتاده است. نقدینگی بسیار زیاد زمینه‌ساز تورم و گرانی‌های اخیر در کشور بوده است.

منبع: فارس

 

ارسال نظر

آخرین اخبار