اگر افرادی برای کسب سود قصد خرید خودرو دارند، از خرید منصرف شوند، زیرا پیش بینی می شود قیمت ها نزولی شود.


چه زمانی برای خرید خودرو اقدام کنیم؟

به گزارش گلستان 24 ؛محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور گفت: اگر افرادی برای کسب سود قصد خرید خودرو دارند، از خرید منصرف شوند، زیرا پیش بینی می‌شود قیمت‌ها نزولی شود.

وی بیان داشت: این روز‌ها و با تزریق چهار هزار میلیارد تومان نقدینگی به قطعه سازان، تعداد تولید خودرو‌ها افزایش یافته و ۲ خودروساز بزرگ و سایر خودروسازان در مجموع روزانه بیش از چهار هزار و ۲۰۰ دستگاه تولید دارند.

این مقام صنفی اظهار داشت: تا روز پنجشنبه هفته گذشته (۲۳ اسفندماه) حدود ۹۰ درصد این مبلغ به حساب قطعه سازان واریز شد.

 پس از اینکه چهاردهم بهمن ماه معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست تخصصی کمیته خودرو از تخصیص چهار هزار میلیارد تومان به ۲ شرکت بزرگ ایران خودرو و سایپا خبر داد، عملیات اجرایی تخصیص این مبلغ به قطعه سازان در شرکت‌های خودروساز آغاز و مقرر شد بانک‌ها مطابق فهرستی که خودروسازان در اختیارشان قرار دادند، مبالغ را به طور مستقیم به قطعه سازان پرداخت کنند.

در این زمینه، قرار شد برای تزریق نقدینگی به خودروسازان با محوریت بانک مرکزی، ۱۱ هزار میلیارد تومان در ۲ بخش ریالی و ارزی پرداخت شود که شامل چهار هزار میلیارد تومان و ۸۴۴ میلیون یورو بود.

نجفی منش در ادامه با بیان اینکه ظرفیت تولید بیش از این رقم نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: برای سال ۹۸ تولید یک میلیون و ۲۵۰ هزار دستگاه خودرو برنامه ریزی شده است.

مافیای خودرو و قطعه نداریم

وی وجود هرگونه مافیا در صنایع خودروسازی و قطعه سازی را بی پایه و اساس برشمرد و گفت: کمبود نقدینگی و تخصیص ارز در ماه‌های گذشته، شرایط دشواری را برای هر دوی این صنایع رقم زد.

این مقام صنفی درخصوص مطالبات ارزی قطعه سازان نیز گفت: مقرر بود مبلغ ۸۴۴ میلیون یورو به دست قطعه سازان برسد، اما تاکنون محقق نشده است. در این زمینه پیشنهاد کردیم بانک مرکزی این ارز را در اختیار بانک‌ها قرار دهد تا آن‌ها نیز به صورت ریالی در اختیار قطعه سازان قرار دهند و پس از ۹ ماه به صورت ریالی برگردانیم.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور همچنین درباره تعدیل قیمت قطعات خودرو خاطرنشان ساخت: قیمت برخی قطعات توسط ۲ خودروساز بزرگ کشور تعدیل شده و در بقیه موارد نیز قطعه سازان به ارسال مدارک و مستندات خود پرداخته اند که باید از سوی خودروسازان به قطعه سازان پرداخت شود.

زیان ۱۳ هزار میلیارد تومانی ایران خودرو و سایپا

وی یادآور شد: مطابق محاسبات، امسال ۲ خودروساز بزرگ کشور بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان زیان داشته اند و امید می‌رود با افزایش تولید و تحویل خودرو‌ها به مردم، از زیان آن‌ها کاسته شود.

نجفی منش تاکید کرد: فروش خودرو از سوی خودروسازان با فرمول پنج درصد زیر قیمت بازار، به شرط اجرایی شدن درست و مستمر و تداوم عرضه خودروسازان به تعادل در قیمت‌ها خواهد انجامید؛ شیوه‌ای که سال ۷۶ نیز در بازار با موفقیت اجرایی شد و تا ۱۰ سال پس از آن کمترین تنش را در بازار شاهد بودیم.

وی طرح این ادعا از سوی برخی که خودروسازان در هفته‌های گذشته با توقف عرضه موجب گرانی خودرو در بازار شدند تا قیمتگذاری کارخانه‌ای بر مبنای فرمول پنج درصد زیر قیمت بازار افزایش یابد را رد کرد و گفت: در آن ۲ هفته مجوز فروش به خودروسازان داده نشده بود.

این مقام صنفی یادآور شد: گرچه در آن هفته‌ها قیمت در حاشیه بازار بالا رفت، اما چیزی دستگیر خودروسازان نشد، زیرا قیمت‌های کنونی برمبنای قیمت بازاری بهمن ماه محاسبه می‌شود.

منبع:آخرین خبر

انتهای پیام/

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار