واگذاری مدیریت زیست‌محیطی سواحل گلستان به مازندران دلیل معطل ماندن پروژه‎های گردشگری در سواحل گلستان

گلستان سال‎ها از اعتباری که برای ساماندهی سواحل کشور به استان‎های شمالی اختصاص داده می‎شود بنا به دلایلی نامعلوم! محروم است از این‌روست که از سواحل گلستان تنها نامی از آن باقی مانده و هنوز تعداد زیادی از مردم کشور از اینکه گلستان جزو استان‎های ساحلی کشور محسوب می‎شود بی اطلاع هستند.

هیچ، سهم سواحل گلستان از اعتبارات

به گزارش گلستان 24 ؛ استان گلستان با داشتن اقلیم منحصر به فرد خود و دارا بودن انواع جاذبه‎های طبیعی از جمله جنگل، کوهستان، دشت و دریا در کنار تنوع قومی می‎تواند به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در فصل تابستان محسوب شود، با آغاز فصل تابستان و شروع تعطیلات اکثر افراد کشور یکی از مقصدهای سفر خود را به استان‎های شمالی و اقامت در کنار سواحل دریای خزر انتخاب می‎کنند.

اگرچه دو استان شمالی کشور که در همسایگی گلستان به سر می‎برند در این سال‎ها موفق شده‎اند سهم قابل قبولی از جذب گردشگر و منابع درآمدی از این حیث را تنها به واسطه سواحل خود اختصاص دهند اما به دلیل مشکلات مدیریتی و اعتباری، گلستان هنوز سهم بسیار ناچیزی از جذب گردشگر در سواحل خود را دارد.

شاید در نگاه اول کمی دور از انصاف باشد که بگوییم سواحل گلستان نه تنها چندان جذابیتی برای مردم بومی این منطقه ندارد بلکه اکثر مسافرانی که برای اولین بار سواحل استان را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می‎کنند ترجیح می‎دهند برای بار دوم مقصد خود را تغییر داده و میهمان در سواحل مازندان یا گیلان باشند، واقعیت امر این است که امکانات در سواحل گلستان قابل مقایسه با سواحل دو استان شمالی دیگر نیست و طبیعی است که گردشگران مقصدی را انتخاب کنند که در آن مکان، تمام امکانات رفاهی برای آنها فراهم باشد حال آنکه در سواحل گلستان در روزهای تابستان که تعداد زیادی مسافر وارد این منطقه می‎شود هنوز با مشکلی به نام کمبود سرویس بهداشتی مواجه است!

البته ذکر این نکته لازم است که گلستان سال‎ها از اعتباری که برای ساماندهی سواحل کشور به استان‎های شمالی اختصاص داده می‎شود بنا به دلایلی نامعلوم! محروم است از این‌روست که از سواحل گلستان تنها نامی از آن باقی مانده و هنوز تعداد زیادی از مردم کشور از اینکه  گلستان جزو استان‎های ساحلی کشور محسوب می‎شود بی‌اطلاع هستند در واقع در تمام سال‎های بعد از پیروزی انقلاب، گلستان تنها نام استان ساحلی را یدک می‎کشد و فقط یک‎بار آن هم مبلغی به میزان یک میلیارد تومان از اعتبارات استان‎های ساحلی به گلستان اختصاص یافت.

*عدم تخصیص اعتبار به سواحل گلستان

با این وجود سواحل گلستان به دلیل ویژگی‎هایی از جمله بکر بودن و ایمنی، اگرچه در این سال‎ها می توانست دروازه‎ای برای ورود سرمایه‎گذاران به این منطقه باشد اما به دلیل آنکه هنوز مدیریت زیست محیطی سواحل گلستان به عهده استان مازندران است متأسفانه تاکنون این درها به روی سرمایه‎گذاران باز نشده است.

دبیر ستاد ساماندهی سواحل استان گلستان در خصوص عدم تخصیص اعتبار به سواحل گلستان در گفت و گو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: متأسفانه سال‎های زیادی است که سواحل گلستان  از اعتباراتی که به استان‎های ساحلی اختصاص داده می‎شود محروم است.

عبدالرضا چراغعلی تصریح کرد: اواخر سال 1393 برای اولین بار اعتباری به مبلغ یک میلیارد و 100 میلیون تومان برای ساماندهی سواحل استان به شهرهای ساحلی گمیشان، بندرترکمن و بندرگز اختصاص یافت که در سه فصل هزینه‎ای، عمرانی و خرید تجهیزات با هدف کاهش تلفات انسانی و غریق هزینه شد و در سه سال اخیر نیز هیچ غریقی در سواحل گلستان نداشتیم.

وی بیان کرد: فقط در سال 1393 به سواحل گلستان اعتبار تخصیص یافت و در چند سال اخیر نیز به دلیل عدم تخصیص اعتبار از سوی دولت هنوز  بودجه‎ای برای سواحل گلستان در نظر گرفته نشده است البته پیگیری‎هایی از سوی استاندار با وزیر کشور و سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته است که به محض محقق شدن، اعتبار تزریق می‎شود.

مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان در رابطه با علت عدم تخصیص اعتبار به سواحل گلستان گفت: گلستان گپ تاریخی با دیگر استان های شمالی کشور دارد بهره‎برداری سواحل جنوب کشور با شمال متفاوت است سواحل شمال به دلیل نزدیک بودن شهرها به آن و عمق آب کمتر بهره‎برداری از آن بیشتر است در واقع یکی از جاذبه های شمال کشور دریاست و مردم بیشتر برای گذراندن تعطیلات به شمال سفر می‎کنند.

چراغعلی دلیل اختلاف و عقب ماندگی سواحل گلستان را لحاظ نشدن این استان به عنوان یک استان ساحلی در طی سال‎های گذشته عنوان کرد و افزود: اگرچه در این سال‌ها اعتباری به سواحل استان اختصاص نیافت اما نمی‎توانستیم نسبت به شهروندانی که در شهرهای ساحلی استان زندگی می‎کنند بی‌تفاوت باشیم از سال 1392ستاد ساماندهی سواحل در فرمانداری شهرهای ساحلی تشکیل و وظیفه هر دستگاه برای خدمات‎رسانی مشخص شد به دستگاه‌های شهرستانی ابلاغ شده تا اقدامات لازم برای نداشتن غریق در سواحل استان را انجام دهند.

وی با بیان اینکه سواحل گلستان به دلیل عمق آب کمتر جزو سواحل آرام و ایمن محسوب می‎شود، گفت: سواحل استان نیاز به تدوین طرح جامع گردشگری، حضور بخش خصوصی و تأمین اعتبار از سوی دولت دارد برای جبران عقب‌ماندگی که نسبت به سایر استان‎های شمالی کشور داریم باید پلاژ، سوئیت، رستوران و بازارچه صنایع دستی در سواحل احداث شود تا به ماندگاری مسافر کمک کند و این امر تنها با همت همه دستگاه‌های اجرایی در سطح استان محقق خواهد شد.

*مدیریت زیست محیطی سواحل گلستان مهمترین مشکل برای ورود سرمایه‎گذار

دبیر ستاد ساماندهی سواحل گلستان یکی از مهمترین مشکل سواحل استان را بحث مدیریت محیط زیستی عنوان کرد و افزود: مدیریت محیط زیست سواحل گلستان با استان مازندران است بنابراین برای اجرای هر پروژه باید مدیریت محیط زیست سواحل آن را تأیید کند که در اکثر مواقع با مخالفت مواجه هستیم از این‌روست که دست ما برای اجرای پروژه‌های مختلف و ورود سرمایه‎گذار بسته است.

چراغعلی خاطرنشان کرد: با وجود آنکه از لحاظ تخصیص اعتبار در مضیقه هستیم و با وجود مخالفت‌های محیط زیست با اجرای پروژه‎ها اقدامات خوبی در ساحل گلستان در حال انجام شدن است انتظار داریم بخش خصوصی به این حوزه ورود پیدا کند در حال حاضر دو پروژه در شهرهای ساحلی استان به دلیل کمبود منابع و عدم تخصیص اعتبار نیمه تمام باقی مانده است.

*بسته بودن درب‎های سرمایه‌گذاری در بندرترکمن

گلستان دارای سه شهر ساحلی بندرگز، گمیشان و بندرترکمن است در این میان بندرترکمن به واسطه داشتن بازارچه در نزدیکی ساحل از استقبال بیشتر مسافران برخوردار است اما این شهر نیز برای اجرای پروژهای خود در محل ساحل با مشکل مواجه است.

شهردار بندرترکمن با بیان اینکه برای ماندگاری تورسیت باید جاذبه‎ها را تقویت کرد در گفت و گوبا خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: بندر ترکمن یکی از شهرهایی است که مسافران به محض ورود به استان برای دیدن و سیاحت آن را انتخاب می‎کنند.

پوریا میرزازنجانی افزود: یکی از مشکلات ما در خصوص اجرای پروژه در ساحل بندرترکمن این است که مدیریت محیط زیست ساحلی ما به عهده استان مازندران است از این‌رو هر گاه برای اجرای پروژه با محیط زیست مکاتبه می‎کنیم دچار مشکل می‎شویم.

وی ادامه داد: اگر مدیریت محیط زیست با استان گلستان باشد به طور قطع شاهد مشکلات کمتری خواهیم بود به عنوان مثال دو هفته پیش و در حادثه آتش‎سوزی آشوراده اگر همکاری مجموعه شهرداری، آتش نشانی و سایر مجموعه ها در استان گلستان نبود شاهد آتش‎سوزی بیش از این بودیم و بعد از اشباع آتش‌سوزی از استان همسایه برای کمک نیرو اعزام شد.

شهردار بندرترکمن خاطر نشان کرد: با وجود آنکه برای اجرای هر پروژه به در بسته‎ برخورد می‎کنیم و از سویی به دلیل آنکه ساحل خارج از شهر قرار دارد و ارائه خدمات از عهده شهرداری خارج است اما برای استقبال از مسافران به ساحل رسیدگی می‎کنیم.

میرزا زنجانی اذعان کرد: بحث ساماندهی محل شنا، جانمایی محل شنا بانوان و آقایان، تأمین روشنایی محل شنا، بهسازی سرویس بهداشتی، وضوخانه و نماز خانه از جمله اقداماتی است که شهرداری بندرترکمن برای استقبال از مسافران در فصل تابستان انجام داده است.

بر اساس این گزارش، گلستان با دارا بودن 131 کیلومتر نوار ساحلی و داشتن سواحل بکر و ایمن از قابلیت بیشتری برای توسعه و سرمایه‎گذاری برخوردار است بدون تردید توجه و تقویت حوزه گردشگری به خصوص در حوزه توریسم دریایی منجر به اشتغال و توسعه پایدار در گلستان محروم خواهد شد، متأسفانه استان گلستان با دارا بودن انواع جاذبه‎های طبیعی سهم بسیار ناچیزی از اعتبارات دارد و سال‌هاست که این استان در سایه بی توجهی و بی‌مهری مسؤلان نه به عنوان مقصد گردشگری بلکه تنها به توقف گاهی چند ساعته  برای استراحت مسافران تبدیل شده است.

امید است با همت تمام مسوولان و دلسوزان، مشکلات مربوط به حوزه مدیریتی و اعتباری سواحل گلستان رفع و شاهد توسعه و ورود سرمایه‌گذار به این مناطق باشیم.

=====================

گزارش از فهیمه اجاقلو

=====================

انتهای پیام/

منبع : باشگاه خبرنگاران

 

ارسال نظر

آخرین اخبار