مانیتورینگ توصیه های فنی زراعی و باغی هواشناسی کشاورزی استان گلستان از طریق سامانه1559 باشگاه کشاورزان

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان، حمید هزار جرییی مدیر شرکت  خدمات  حمایتی کشاورزی  استان  گلستان ،  اطلا عات دیسکاشن  هواشناسی استان گلستان براساس توصیه های فنی زراعی و باغی و پیش بینی  جوی سه روز  آینده  مونیتورینگ ، از طریق  سامانه1559 باشگاه کشاورزان این  شرکت  به کشاورزان عزیز گلستانی به شرح ذیل  اطلاع  رسانی  گردید:

زراعت :

1-کشاورزان محترم  شالیکار که به روش خشکه کاری کشت نمودند و قصد آبیاری مزارع خود بالاخص آبیاری به روش بارانی را دارند به دلیل افزایش دما توصیه می شود آبیاری در ساعات اولیه صبح و یا در اوقات عصر انجام دهند.

2-کشاورزان محترم شالیکار توصیه می شود از پاشیدن کودهای ریز مغذی در مرحله گلدهی خودداری نمایند.

3-کشاورزان محترم نسبت به آبیاری مزارع همراه با  مصرف کود سرک به مقدار 50 تا 100 کیلوگرم  اوره  در مزارع کشت ذرت و سورگوم که در مرحله 6 تا 7 برگی می باشند.  می توانند اقدام نمایند.

4-بذور خود مصرفی که کشاورزان در انبار نگهداری می کنند و بذر تولید کنندگان دپو شده در انبارها با توجه به گرم شدن هوا احتمال ،آفت زدگی دارد حتما ضد عفونی با قرص یا گاز بعمل آید.

5-کشاورزان محترماز مصرف بی رویه کود ازته بین چین برداشت مزارع صیفی و جالیز (گوجه فرنگی،کدو،خیار،هندوانه)خودداری نموده در صورت نیاز پس از برطرف شدن گرما در اوقات عصر کود پاشی همراه با  آب آبیاری اقدام نمایند.

6- کشاورزان محترم شالیکار با توجه به آبشویی و تخلیه کود ازته در زمان مصرف کود سرک تاکید می شود در چند مرحله و ترجیحا از کود سولفات آمونیوم استفاده نمایند.

پنبه و دانه های روغنی :

7-با توجه به پایان فصل کشت سویا،کشاورزان محترم از ادامه  کشت خودداری نمایند.

8- به کشاورزان عزیز توصیه می شود نسبت به آبیاری مزارع دوره ای  پنبه ،سویا ،آفتابگردان ،کنجد اقدام نمایند.

9-به کشاورزان توصیه می شود پس از آبیاری مزارع پنبه ،سویا،آفتابگردان ،کنجدو از گاورو شدن زمین نسبت به سله شکنی اقدام نمایند.

10-بهترین روش آبیاری مزارع پنبه آبیار یقطره ای است. البته در صورت دسترسی به آب غیر شور، استفاده از سیستم آبیاری بارانی نیز قابل توصیه است.

11- پنبه کاران عزیز در صورت عدم دسترسی به سیستم آبیاری تحت فشار،مزارع پنبه را به روش آبیاری شیاری یک در میان آبیاری نمایند.

12- حفظ گل های سه هفته اول مرحله گلدهی، نقش تعین کننده ای در عملکرد پنبه دارد، کشاورزان عزیز با رعایت دستورالعمل فنی و پیگیری گزارش هواشناسی، قادر به افزایش تولید در واحد سطح خواهند بود.

13-  پنبه کاران عزیز، در صورت نیاز به مشاوره تخصصی، با کارشناسان پهنه و محقق معین پنبه در منطقه خود تماس حاصل فرمایند.

14-با توجه به پیش بینی وزش باد،کشاورزان عزیز ضمن مهار ماشین های آبیاری،از سمپاشی و بهره برداری از سیستم های بارانی پرهیز نمایند.

15-کشاورزان عزیز استان مراقب آفات مکنده به ویژه کرم غوزه سنک باشند.مراقبت از مزارع پنبه دیر کاشت و تابستانه در برابر تریپس نیز ضروری است.

16- پنبه کاران عزیز از کود سرک را در اولین فرصت ممکن مصرف نمایند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار