به قلم علیرضا کلاگر؛

اصلاح طلبان مدرن و اصولگرایان ارزشی، نزدیک ترین افراد به کرسی های قرمز رنگ مجلس هستند.

جریان شناسی سیاسی استان گلستان در آستانه انتخابات مجلس دهم(3)

به گزارش گلستان24، علیرضا کلاگر، فعال رسانه ای استان، درباره جریان سیاسی قبل از انتخابات مجلس دهم در استان گلستان می گوید:

«اصولگرایان استان گلستان را باید در دو قالب اصولگرایان سیاسی و اصولگرایان ارزش مدار تعریف نمود . گروه اول به واسطه سابقه فعالیتشان در تشکل های هم فکر در طی سنوات گذشته این عنوان را به ارث برده اند و به همین واسطه نیز با سران این جبهه در مرکز ارتباطات خوبی نیز فراهم نمودند . حضور دو وزیر گلستانی در کابینه دولت های نهم و دهم پس از 30 سال خود نشان از این ارتباطات موثر می باشد.

در گروه دوم اصولگرایان ارزشی که نسلی برآمده از رویش های انقلاب اسلامی هستند را می توان از آن ها به عنوان نسل دوم و سوم انقلاب سخن به میان آورد . به واسطه تاثیر گذاری خوب دولت سابق و تغییر فضای کشور به سمت پر رنگ نمودن شعارهای انقلاب اسلامی و حمایت های همه جانبه مقام معظم رهبری از این خط مشی دولت، شاهد بروز و شکوفایی این نسل بودیم .

برخلاف دولت اصلاحات که بجای بهره برداری لازم و هدفمند از پتانسیل جوانان از آنان به عنوان پیاده نظام خود در لشگر کشی های خیابانی بهره برد و محصولش رانش بخش عظیم از جوانان از آن تفکر بود. این بار حضور این جوانان در نقش های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ملموس بود و همین مشارکت نسل جوان موجب وسعت قاعده هرم اجتماعی این جبهه گشت . با بکارگیری نیروهای جوان بر عمر سیاسی خود افزودند و برای اثبات این ادعا اگر به گردهمایی های دو جریان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا در استان نگاهی بیاندازیم خواهیم دید که گردهمایی های سیاسی اصلاح طلبان متشکل از افرادی بازنشسته با میانگین سنی 50 به بالا بوده و غالب شرکت کنندگان در گردهمایی های جبهه اصولگرایان جوانان با انگیزه و با شور و نشاط می باشند که این مرهون نگاه مثبت دولت و رهبری به این نسل می باشد

یکی از نقاط ضعف دولت روحانی نیز در شرایط کنونی تکرار تجربیات تلخ اصلاح طلبان در بی اعتمادی به ظرفیت ها و توانمندی های نسل جوان می باشد که این امر در چینش کابینه پیر و فرتوت او قابل لمس می باشد.

کلاگر جریانات سیاسی استان

اصولگرایان جوان به واسطه سبقت از همفکران سنتی در اثبات توانمندی ها و ظرفیت های خود به نظام و مردم در عرصه خدمت رسانی در غبای مدیران دولت سابق، کسب پیشرفت های علمی در لباس دانشمندان و نخبگان علمی و نایل شدن به مقام شهادت در دفاع از حریم ولایت و امامت امروز طلایه دار تسری بخشیدن گفتمان انقلاب اسلامی در داخل و خارج کشور می باشند و در مقابل جبهه فتنه و نفاق مقاومت و ایستادگی نمایند.

دو جریان اصولگرایان ارزشی و سنتی هر چند از مشروعیت و مقبولیت برخوردار می باشند اما به علت پویایی و کثرت گفتمان ارزشی در بدنه اصولگرایی، پرهیز از مصلحت اندیشی در تعامل با جبهه مقابل به خصوص در دو سال اخیر و پایداری و ایستادگی بر اصول و ارزش ها ، این جریان فکری گوی سبقت را از همفکران سنتی خود ربوده است.

از طرفی نگاه منفعت طلبانه و تعاملات پشت پرده دو جریان فکری اصلاح طلبان سنتی و اصولگرایان سیاسی، بهره برداری سیاسی از شعارها و آرمان های اصلاح طلبی و یا اصولگرایی و رسیدن به نقاط اشتراک در تعاملات قدرت موجب بی اعتمادی و ایجاد شکاف با بدنه اجتماعی و به خصوص با نسل جوان خود گشته که حرکت های مستقلانه و متشکل سال های اخیر برآمده از همین نوع نگاه و رفتار می باشد.

آنچه به نظر می رسد در انتخابت های آینده به واسطه بلوغ سیاسی و فکری اصلاح طلبان مدرن و اصولگرایان ارزشی شاهد حضور کاندیدای مستقل به نمایندگی از هر گفتمان در عرصه انتخابات باشیم و کم کم دو جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی شاهد یک پوست اندازی ناخواسته خواهند بود که محصول نگاه انتقادی به گذشتگان می باشد.

به همین منوال است که کاندیدا های فکری جوانان اصلاح طلب و اصولگرا فارغ از تصمیملات درون تشکیلاتی بزرگان خود مستقلانه در حال فعالیت های انتخاباتی بوده و آن چنان نیز بر حمایت های معنوی آن ها دل نبسته اند.  بدون شک هر کاندیدایی که بتواند در جغرافیای سیاسی نمایندگی یکی از دو گفتمان اصلاح طلبان مدرن و اصولگرایان ارزشی نقش آفرینی کند در انتخابات آینده یکی از برگ های برنده را در اختیار داشته و خود را برای تکیه بر کرسی های قرمز مجلس نزدیک ببیند.»

ارسال نظر

آخرین اخبار