آیا فیس بوک در همگام شدن با کاربر خود و توانایی جذب وی به شبکه اجتماعی شکست خورده است ؟

آیا فیس بوک مشکل فرهنگی بزرگ دارد؟

خلاصه: آیا فیس بوک در همگام شدن با کاربر خود و توانایی جذب وی به شبکه اجتماعی شکست خورده است ؟ در یک وبلاگ در سایت Harvard Business Review، پروفسور برووسنووسبام استدلال می کند که فیس بوک شکست خورده است.

اما آیا این موضوع حقیقت دارد؟آیا فیس بوک ارتباطش را با کاربران از دست داده و نتوانسته آنها را برای شبکه اجتماعی جذب کند؟در یک پست در سایت Harvard Business Review، پروفسور برووسنووسبام استدلال می کند که فیس بوک در جذب کاربران شکست خورده است. معاون سابق BusinessWeek- استاد دانشکده طراحی پارسونز- می گوید که فیس بوک نسل جوانی[1] که از ابتدا کاربران این شبکه بوده اند را با این شبکه بیگانه کرده است، بدلیل اینکه فیس بوک در روزهای اولیه خود فقط یک شبکه دانشگاهی بود اما درطول دوران رشد، اشتغال و ازدواج افراد از محدودیتهایحریم شخصیآنها عبور کرد. وی همچنین می گوید: این یک اشتباه مهلک است-و حتی گسترش کنترل های حریم خصوصی جدید -که فیس بوک در حال حاضر به قانونگذاران در واشنگتن توضیح می دهد - در دراز مدت کمکی نخواهد کرد.

به طور خلاصه، نووسبام استدلال می کند که فیس بوک موفق به تطابق و همگامی با کاربران رشد یافته خود نشده است، نسل جوان ممکن است از یک رویکرد آشکار برای حریم خصوصی لذت ببرد اما زمانی که مسن تر شده و مشغول به کار می شود بخواهد آن را حفظ کند. در واقع آنها کمتر علاقه مند بوده و یا حتی نسبت به تلاش های شبکه اجتماعی برای به اشتراک گذاری بیشتر داده های شخصی خود بی علاقه اند.نظرات نووسباممبتنی بر پاسخ های دانشجویان پارسونز به تغییرات اخیر فیس بوک است.

"آنها در فیس بوک زندگی می کنند اما از آن راضی نیستند. این پلت فرم تکنولوژی با آنها متولد شده و روابط دوستی آنها را ساخته بود، انتظار می رفت تا با آنها رشد کند و در کنار کار و خانواده آنهاباشد. آنها تصور می کردند که فیس بوک با زندگی آنها از نوجوانی تا بزرگسالی و تغییر نیازهایشان تکامل می یابد. شکست فیس بوک در شناخت این تغییر فرهنگی، به شدت منافع آتی خود را تهدید می کند."

آیا نووسبام درست می گوید؟ درست است که فیس بوک برخی کاربران را با توجه به تغییرات حریم خصوصی خود بیگانه کرده است، و برخی به احتمال زیاد حساب های خود را حذف و یا لغو کرده اند و شکی نیست که این شبکه اجتماعی توانسته است ویژگی های جدید خود را در راهی آشکار با برقراری ارتباط های بهتر پیاده سازی کند. اما این اولین و یا حتی دومین بار نیست که فیس بوک از این طریق عمل کرده است.

نووسباماز این شبکه برای تکامل نیافتن انتقاد می کند، اما واقعیت این است که این شبکه به طور قابل ملاحظه ای نسبت به آنچه در ابتدا بوده است تکامل یافته و چندین سال است که محدودیت های به اشتراک گذاری اطلاعات افراد را محک می زند.این شبکه یک رویه کم و بیش مداومی را برای اجبار به آزاد گذاشتن همه چیز در پیش گرفته است که گاهی مورد انتقاد قرار گرفته و اصلاح و تغییر می کند اما همچنان ادامه دارد.

ما می توانیم در مورد اینکه آیا فیس بوک در حال تلاش برای تغییر انتظارات مردم ازحریم خصوصی وبه اشتراک گذاری است و یا در حال تلاش برای انطباق باآن­ها (و یا به احتمال زیادهر دو) گفتگو کنیم، امااز سرمقاله اخیر مارک زاکربرگ مدیرعامل واشنگتن پست، واضح است که این شبکه قصد دارد فشار برای آزاد گذاشتن چیزها را ادامه دهد، بدلیل اینکه می بیند به اشتراک گذاری اطلاعات با دیگران، هم برای کاربران و هم برای جامعه مفید است.

نقص دیگر در بحث نووسبام این است که او نسل جوانی را به عنوان هسته فیس بوک می بیند که رشد کرده اند و قطع ارتباط فیس بوک با آنها به عنوان یک خطای مهلک است،اما با توجه به اینکه این شبکه در حال حاضر نزدیک به 500میلیون کاربر داردو میانگین سنی آنها 40 سال است، بنابراین گروهی از دانشجویان دانشگاه که با فیس بوک بزرگ شده اند در حال حاضر بخش عمده ای برای این شرکت در طولانی مدت نیستند-نیاز به ذکر این واقعیت است که هر ساله میلیونها کاربر جوان،این شبکه را به عنوان مرکز اجتماعی صرف نظر از اعتراض عمومی به حریم خصوصیاتخاذ می کنند.

آیا فیس بوک مشکلاتی در حوزه حریم خصوصی دارد؟البته که دارد، و این شبکه باید دقت کند تا اجازه ندهد این مشکلات به مشکلاتی بزرگتر تبدیل شوند؛با این فرض که می تواند تکامل یابد و روش خود را برای تطبیق با بخش عمده ای از کاربران تغییر دهدوقانون گذاران را به عدم تحمیل مقررات دشوار ترغیب کند.

آلِن پاتریکاز Broadstuffکه موافق با نظر نووسبامبر روی فیس بوک و مدل تجاری آن است می گوید: این شبکه بین تمایل خود برای به اشتراک گذاری بیشتر داده های کاربران و عدم تمایل آنها به انجام این کار، گرفتار شده است. پاتریک می گوید: این مشکل یک چرخه نامطلوب می سازد که در آن شبکه باید برای جذب تبلیغ کنندگان مرزهای حریم خصوصی را کاهش دهد، اما هر چه بیشتر این کار را انجام دهد احتمال موافقت کاربران کاهش می یابد. شما چگونه فکر می کنید؟

نظرات کاربران: بسیاری از افرادی که در این حوزه نظر داده بودند مشکلی با حریم خصوصی فیس بوک نداشتند اما نظر یکی از کاربران این بود که از آنجا که همه اطلاعات موجود در صفحات فیس بوک واقعی نیستند پس مشکلی در انتشار اطلاعات برای تبلیغ وجود ندارد. همچنین این کاربر گفته بود که بسیاری از 500میلیون کاربر فیس بوک، صفحات خود را حتی به صورت ماهیانه نیز بررسی نمی کنند پس با این وجود تبلیغاتی که انجام می شود تاثیر چندانی نخواهد داشت.

 

[1]- افراد متولد سال 1982 تا 2002

ارسال نظر

آخرین اخبار