استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم:

مسئول موسسه فرهنگی میرداماد گرگان، گفت: عملکرد مسئولان و مدیران حکومتی، نقش بسیار مهمی در جذب مردم به ویژه جوانان به مساجد دارند، بنابراین دستگاه‌های مرتبط با مساجد بیشترین سرمایه‌گذاری خود را در این زمینه متمرکز کنند.

اثرگذاری عملکرد یک مدیر مسجدی در میزان حضور مردم در مساجد

به گزارش گلستان24؛حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمجتبی نورمفیدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه حضور کم‌رنگ جوانان در مساجد آنقدر روشن است که هر فردی با اندک بررسی میدانی این موضوع را درمی‌یابد، گفت: مساجد با توجه به اهمیتی که از صدر اسلام در رویدادهای گوناگون جوامع اسلامی از جمله در جریان انقلاب ایران داشته‌اند، امروزه باید مهمترین مرکز فعالیت‌های دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بودند، درحالی که چنین نیست و جوانان کمتر از گذشته از این خانه‌های خدا استقبال می‌کنند.

 

وی مسجد را مرکز محبت به خدا، رسول و ائمه اطهار(ع) دانست و افزود: خداوند در یک حدیث قدسی، مساجد را خانه خود معرفی کرده است، بنابراین اگر محبت و عطوفت صاحب این خانه، درک شود، آنگاه مردم بیشتر جذب می‌شوند، بنابراین مبلغان و فعالان مسجدی بیش از هر چیز، محبت و عطوفت پروردگار را برای مردم تبیین کنند.

 

این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با بیان اینکه برای جذب بیشتر مردم به مساجد، باید این موضوع را تبیین کنیم که مساجد، بیوت الله هستند، خاطرنشان کرد: مساجد این ظرفیت را ایجاد کنند که گروه های گوناگون مردم را با محبت و مهربانی جذب کنند و افراد در مساجد، احساس امنیت و آرامش معنوی و روحی کنند.

 

وی اضافه کرد: موقعیت ظاهری، زیبایی و سادگی مساجد، عملکرد فعالان مسجدی یعنی ائمه جماعات، هیات امنا و نمازگزاران و همچنین عملکرد مسئولان و مدیران حکومتی، نقش بسیار مهمی در جذب مردم به ویژه جوانان به مساجد دارند، بنابراین دستگاه‌های مربوطه بیشترین سرمایه‌گذاری را در این زمینه کنند.

 

اثرگذاری عملکرد یک مدیر مسجدی در میزان حضور مردم در مساجد

نورمفیدی مهم‌ترین عامل حضور مستمر جوانان در مساجد را کردار و گفتار درست و محبت‌آمیز فعالان مسجدی و مدیران و مسئولان کشور، دانست و گفت: برای نمونه اگر مدیر یک دستگاه حکومتی که اهل مسجد هم هست، صادق و پاکدامن باشد و از دورویی و فساد اخلاقی و اقتصادی به دور باشد، آنگاه مردم جذب مساجد می شوند.

 

وی با بیان اینکه مردم با مشاهده اخلاق نیکو، مهربانی، راستگویی و صفای باطن ائمه جماعات، جذب مساجد می‌شوند، اظهار کرد: گاهی جوانان به ما می گویند "برخی از نمازگزاران مسجدی، اهل ربا، دروغ، اختلاس و فساد اخلاقی و اقتصادی هستند و به همین دلیل رغبتی برای حضور در مساجد ندارند"، مسئولان بررسی کنند آیا چنین موضوعی واقعیت دارد؟

 

مسئول موسسه فرهنگی میرداماد گرگان در ادامه با بیان اینکه مردم، نظام فعلی حاکم بر ایران را به نام دین می‌شناسند، بنابراین هرچقدر این نظام در خدمت به مردم موفق و کارآمد باشد، حضور مردم در مراکز و برنامه های دینی، بیشتر می‌شود، و از سوی دییگر، ناکارآمدی آن را به پای دین می‌نویسند و این موضوع بر میزان استقبال مردم از فعالیت‌های مساجد و سایر مراکز دینی و فرهنگی کشور اثر مستقیمی دارد.

 

همایش‌های بی حاصل جایگزین عمل محبت‌آمیز شده‌اند

وی خاطرنشان کرد: کشور ما امروزه بیش از سخن، همایش و نمایشگاه، عمل آمیخته به محبت، دلسوزی و سعه صدر نیاز دارد، درحالی که همه ساله ده‌ها همایش و کنگره بدون نتایج مفید و موثر در کشور برگزار می‌شود.

 

نورمفیدی با بیان اینکه  جوانان به حسب سنشان، هیجاناتی دارند که حضرت امیر(ع) نیز در روایتی، جهل و هیجان نسل جوان را طبیعی و قابل پذیرش می دانند، گفت: مسئولان مساجد باید ویژگی‌های نسل جوان را درک کنند، هرچند مشاهدات میدانی و بررسی‌های گوناگون نشان دهنده کم‌توجهی برخی از فعالان مسجدی به این واقعیت است.

 

 

 

وی در ادامه با بیان اینکه در کنار همه کم کارهای مسئولان و مدیران کشور و فعالان مسجدی، نمی‌توان اثر دسیسه های دشمنان برای دورکردن مردم به ویژه جوانان از مساجد را نادیده گرفت، اظهار داشت: مسئولان فرهنگی و مسجدی کشور باید با برنامه‌ریزی دقیق به تربیت نسل جوان همت گمارند و مساجد را پناهگاه و مامن همگان به ویژه نسل جوان کنند، به طوری که مردم با شنیدن صدای اذان یا هنگام بروز مشکلات گوناگون در زندگی شخصی و خانوادگی، سریعا به سوی مساجد بشتابند.

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم ارتقای دانش ائمه جماعات و آموزش مهارت‌های مدیریتی و روانشناختی به فعالان مسجدی را در جذب جوانان بسیار مهم دانست و گفت: گاهی عده‌ای به دنبال جوان‌گرایی در مدیریت مساجد هستند، درحالی که مهم‌تر از این اقدام، افزایش سعه صدر و خویشتن‌داری فعالان مسجدی به ویژه ائمه جماعات و خادمان است و این موضوع با آموزش امکان‌پذیر است.

 

وی در پایان بیان کرد: برخورد محبت‌آمیز فعالان مسجدی، مهم‌ترین عامل در جذب مردم به مساجد است و در این راستا باید رفتار مهربانانه و محبت‌آمیز پیامبر گرامی اسلامی را سرلوحه رفتارمان قرار دهیم.


 

ارسال نظر

آخرین اخبار