صدها زندانی سیاسی پس از حمله هوایی آزاد شدند – مردم روز تاریخی را در خیابان‌های تهران جشن گرفتند

حمله به زندان اوین: دروازه‌های نماد سرکوب شکسته شدند

امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۴ در روزی که «روز آزادی» نامیده می‌شود، زندان بدنام اوین در شمال تهران ، در چارچوب یک حمله هوایی توسط نیروی هوایی اسرائیل مورد حمله قرار گرفت. طبق گزارش های رسیده انفجارهای مهیبی شنیده شده که در پی آن دروازه‌های اوین یکی از نمادهای سرکوب و شکنجه مخالفان رژیم در جمهوری اسلامی ایران شکسته شد.

به این ترتیب صدها زندانی سیاسی، روزنامه‌نگار، فعال حقوق بشر و مخالفان رژیم – افرادی که به دلیل عقاید، اعتراضات یا صرفاً آزادی اندیشه خود زندانی شده بودند – آزاد شدند. سیلی از مردم به خیابان‌ها ریختند، گریه می‌کردند، می‌خواندند، یکدیگر را در آغوش می‌گرفتند و این روز را که به نظر آغاز دوره‌ای نوین بود جشن گرفتند.

«این روز امید، اتحاد و آزادی است»، یکی از آزادشدگان گفت.

زندان اوین که در سال ۱۳۵۰ تأسیس شد، طی سالها به نمادی از ترس، کنترل و سرکوب تحت حکومت سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات تبدیل شده است. از درون دیوارهای آن، شهادت‌های بی‌شماری درباره شکنجه‌های بی‌رحمانه بیرون آمده است: ضربات سیستماتیک، شوک‌های الکتریکی، اعدام‌های نمایشی، محرومیت از درمان پزشکی ، خشونت جنسی و حتی تجاوز به دختران. بخش ۲۰۹ که به طور انحصاری توسط وزارت اطلاعات اداره می‌شود، مرکز اصلی وحشت است که بازجویی‌ها با شکنجه‌های بسیار شدید در آن انجام می‌شود.

اما امروز، جایی که نماد استبداد بود، نابود شد . دروازه‌های آهنی که صدای سرکوب را خفه می‌کردند، باز شدند – و این نه تنها آزادی زندانیان، بلکه امکان آزادی یک ملت کامل را نشان میدهدد.

این رویدادها بازتاب گسترده‌ای در سطح داخلی و جهانی داشته است. نهادهای بین‌المللی با دقت تحولات را دنبال می‌کنند، در حالی که بسیاری از شهروندان ایرانی این لحظه را نقطه عطفی در تاریخ این ملت میدانند . یکی از زندانیان آزاد شده گفت، «فردا فصلی جدید آغاز می‌شود – راه برای آزادی، امید و زندگی گشوده شده».

ارسال نظر

آخرین اخبار