مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: تعداد محدود کارخانجات تولیدکننده لوازم و تجهیزات آبیاری تحت فشار در استان باعث افزایش هزینه تامین لوازم و طولانی شدن زمان سفارش تا تحویل لوازم شده است.

نیاز گلستان به کارخانجات تولید تجهیزات آبیاری تحت فشار

«محمدتقی کمال غریبی» اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین مسائلی که بیش از همه روند اجرا و توسعه مکانیزاسیون آبیاری در بخش کشاورزی را با چالش جدی مواجه کرده، تعداد محدود کارخانجات تولیدکننده لوازم و تجهیزات آبیاری تحت فشار در استان است.

به گزارش گلستان24؛ غریبی افزود: وابستگی تامین بخش اعظمی از لوازم مورد نیاز در پروژه‌های اجرایی سیستم‌های آبیاری تحت فشار از خارج از استان، در سال‌های اخیر با توجه به حجم زیاد تقاضا تبعات منفی را در پی داشته که از جمله آن می‌توان به افزایش هزینه تامین لوازم و طولانی شدن زمان سفارش تا تحویل اشاره کرد.

وی ادامه داد: امیدواریم در آینده‌ای نزدیک با حمایت ویژه مسئولان استان شاهد تحول مثبت و قابل قبولی در این حوزه حساس و پراهمیت باشیم.

کمال غریبی تصریح کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی و بارندگی‌های مناسبی که در این استان وجود دارد، تصور فراوانی آب باعث شده تاکنون موضوع استفاده بهینه از منابع آبی برای کشاورزان استان به عنوان یک ضرورت اساسی احساس نشود.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: تجهیز چاه‌های کشاورزی با کنتور حجمی و پایش مستمر کمی حجم آب استحصالی در اراضی کشاورزی، یک راهکار عملیاتی موثر محسوب شده و در نتیجه کشاورزان استان را بیش از پیش تشویق می‌کند با اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار اقدامات پیشگیرانه را در زمینه بهره‌برداری مدیریت شده از منابع آبی در دستور کار قرار دهند.

وی با اشاره به این‌که تامین تجهیزات فوق جزو وظایف وزارت نیرو است، یادآور شد: نصب نکردن تجهیزات کنترلی آب‌های برداشتی از منابع آبی، روند توسعه مکانیزاسیون عملیات آبیاری در اراضی کشاورزی استان را با چالش مواجه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر با برگزاری دوره‌های آموزشی در سطح استان، مزایای استفاده از ماشین‌های مکانیزه نظیر سنترپیوت، لینیر، سنترلینیر و قرقره‌ای با بوم مه پاش با راندمان بالا در اراضی بزرگ مقیاس به کشاورزان اعلام شده است.

کمال غریبی گفت: تا پایان سال ۱۳۹۶، سطح ۳۴۲۳ هکتار از اراضی استان به ماشین‌های آبیاری مکانیزه مجهز شده است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: تا پایان سال گذشته ۵۵ هزار و ۷۷۷ هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز شده که از این نظر رتبه گلستان از ۲۹ به رتبه پنجم کشور ارتقا یافته است.

وی با اشاره به حمایت‌های دولت از این طرح، یادآور شد: میزان سقف اعتبارات بلاعوض اعطایی در نظر گرفته شده برای طرح‌های آبیاری بارانی به ازای هر هکتار ۶۵ میلیون ریال، طرح‌های آبیاری قطره‌ای و موضعی به ازای هر هکتار ۱۰۰ میلیون ریال، طرح‌های آبیاری مکانیزه با ماشین‌های آبیاری به ازای هر هکتار ۸۵ میلیون ریال و طرح‌های کم فشار و انتقال آب با لوله به ازای هر هکتار ۴۵ میلیون ریال است.

 

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر

آخرین اخبار