مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان از اختصاص مبلغ دو میلیارد ریال اعتبار برای کنترل خشونت به این استان خبر داد و گفت: این اعتبارات برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در اختیار دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌های مردم‌نهاد و موسسات فرهنگی دارای برنامه در این زمینه اختصاص می‌یابد.

کنترل خشونت در گلستان اعتبار گرفت

به گزارش گلستان ۲۴؛ علی برزمینی روز یکشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان گلستان که در فرمانداری ویژه گنبدکاووس برگزار شد، معیار توزیع اعتبارات برای انجام فعالیت‌های فرهنگی در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی را تدوین طرح و برنامه‌های متناسب با هر شهرستان استان گلستان دانست و اضافه کرد: هر شهرستانی که برنامه‌های مفیدتر و کاربردی‌تر ارائه دهد، اعتبار بیشتری دریافت خواهد کرد.

وی با یادآوری اختصاص حدود ۱۰ میلیارد ریال اعتبار درسال ۹۶ برای حوزه آسیب‌های اجتماعی به گلستان از سوی وزارت کشور، تصریح کرد: این اعتبارات در سال گذشته با رشد قابل توجهی به ۱۲۰ میلیارد ریال افزایش یافت که ۸۰ میلیارد ریال آن صرف فعالیت‌های فرهنگی و عمرانی، تجهیز مدارس و خرید ملزومات برای آموزش فنی و حرفه ای درمناطق حاشیه‌نشین شهرهای استان شد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان از "اعتیاد، طلاق، خودکشی، فضای مجازی و زنان سرپرست خانوار" به عنوان پنج آسیب اجتماعی جدی در گلستان نام برد و افزود: هر یک از فرمانداری‌های استان باید متناسب با وضعیت آسیب‌های اجتماعی شهرستان خود در یکی از این حوزه‌ها طرح و برنامه بدهد تا در یک برنامه ۴ تا ۵ ساله اثراث آن نمایان شود

وی همچنین با یادآوری تدوین سند کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی استان گلستان درچند سال گذشته، اضافه کرد: با این حال این سند که از بهترین اسناد و مورد تایید وزارت کشور نیز قرار گرفته است، به دلیل برخی کم‌کاری‌ها تا الان اجرایی نشده است.

برزمینی گفت: با تشکل تیم اجرایی برای این سند در گلستان در روزهای آینده، اجرای این سند در راستای طرح تقسیم کار ملی و وحدت رویه توسط همه دستگاه‌های عضو آغاز می‌شود که امیدواریم با اجرای صحیح آن تا سال ۱۴۰۳ موفقیت‌های خوبی در کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی استان مشاهده شود.

 مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان با درخواست از ادارات و نهادهای این استان برای برنامه‌ریزی و اقدام به منظور پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی در راستای طرح تقسیم کار ملی، خاطرنشان کرد: انجام اقدامات فرهنگی برای پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی یک ضرورت است که نتیجه آن نیز در کوتاه مدت مشخص نمی‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت همفکری و همراهی ادارات و نهادهای گلستان برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و پرهیز از موازی کاری، افزود: استفاده از ظرفیت دفاتر تسهیل‌گری محلی، موسسات و تشکل های مردم‌نهاد نیز در این زمینه موثر است که بایستی مورد توجه قرار گیرد.

این مقام مسوول همچنین بر لزوم تلاش بیشتر شهرداران برای راه اندازی یا احداث خانه فرهنگ در شهرها تاکید کرد و گفت: این اداره کل از محل اعتبارات سال گذشته مبلغ ۶ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال صرف خرید تجهیزات اداری و رفاهی برای این خانه ها کرده که در اختیار شهرداران قرار می گیرد.

فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز دراین جلسه، توجه و اهتمام ویژه  به آسیب‌های اجتماعی دراستان‌ها و شهرستان‌ها را از رویکردهای دولت و وزارت کشور دانست و گفت: اهمیت این موضوع به اندازه‌ای است که توجه به آن یکی از شاخص‌های ارزیابی فرمانداران و مدیران قرار گرفته است.

عبدالقدیر کریمی افزود: وسعت و گستردگی آسیب‌های اجتماعی و مباحث مرتبط با آن سبب شده تا دولت و وزارت کشور به تنهایی نتواند مسائل این حوزه را ساماندهی کند لذا از ظرفیت تشکل های مردم‌نهاد استفاده می‌کند.

وی اضافه کرد: هم اکنون در گنبدکاووس ۴۲ تشکل مردم‌نهاد فعال است که مدیران دستگاه‌های اجرایی می‌توانند از ظرفیت این تشکل ها در انجام فعالیت‌های فرهنگی در حوزه آسیب‌های اجتماعی استفاده کنند.

کریمی گفت: این شهرستان در دو سال اخیر تجربه موفق کار گروهی توسط مدیران را در اجرای برنامه‌های فرهنگی و آموزشی با هدف پشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی  را داشته است که می‌توانیم این تجربیات را در اختیار دیگر شهرستان‌ها قرار دهیم.

به گزارش ایرنا، دراین جلسه به انتخابات شورای توسعه و حمایت سازمان‌های مردم نهاد استان گلستان که قرار است ۲۹ آبان امسال برگزار شود اشاره شد و برلزوم حضور اعضای تشکل‌های مردم‌نهاد در این انتخابات تاکید شد.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.

/ایرنا

ارسال نظر

آخرین اخبار