بررسی محتوایی روزنامه های شنبه:

روزنامه های اولین روز هفته اخبار و گزارش های خود را به موضوع هسته ای و بررسی آن در مجلس اختصاص داده اند.

ناگفته‌های جهرمی از اختلاس و خاوری/ بزک برجام در افکارعمومی با القاء 4 توهم

 به گزارش گلستان 24،بالاخره اوباما توانست توافق هسته ای با ایران را در آمریکا به مرحله عبور از سد کنگره و سنا برساند و پس از ناکامی جمهوری خواهان در مجلس سنا، برجام در آمریکا به مرحله اجرایی رسیده است. از سوی دیگر، در ایران مجلس شورای اسلامی در حال بررسی برجام در کمیسیون ویژه است و در چند وقت اخیر میزبان مسئولان دخیل در این امر برای پاسخگویی است. 

کارت زرد سوم در راه است! / بغض‌های افراط‌گرایانه با من داشته‌اند/ روایتی از جلیلی، عباسی و صالحی 

روزنامه اصلاح طلب آرمان در گزارشی با عنوان "کارت زرد سوم در راه است! "، به سخنان علی جنتی در جمع سینماگران اشاره کرده که گفته پای فیلم سینمایی قصه ها ایستاده و به خاطرش حاضراست استیضاح نیز بشود: نجشنبه بود و اهالی سینمای ایران به دعوت سازمان سینمایی در کاخ سعدآباد گرد هم آمدند و در مراسمی که با ضیافت شام همراه بود، روز ملی سینما را گرامی داشتند. وزیر ارشاد هم در این جمع حضور یافت تا با اهالی هنر و سینما سخن بگوید اما ظاهرا بیش از اینها سخن داشت. از اینکه فشارها بر او اثر ندارد گفت. شاید منظورش از فشارها آنچه بود که دلواپسان می‌گفتند، شاید هم رسانه‌های آنها اما از برخی نمایندگان خانه ملت هم گله کرد. علی جنتی آمد تا تحولی در عرصه فرهنگ کشور ایجاد کند؛ تحولی که خنده بر لب هنرمندان آورده و آنها سپاسگزار رای‌دهندگان به روحانی در 24خرداد92 هستند که زمینه تحولات مدنظر جنتی را فراهم آوردند و دیگرانی که با این سیاستها همسو شدند. علی جنتی در جمع هنرمندان گفت: «من نه تحت تاثیر فشار رسانه‌ها هستم و نه تحت تاثیرصحبت‌های نمایندگان مجلس؛ زیرا ما بر اساس چهارچوب قانونی و ضوابط مربوطه فکر و بررسی می‌کنیم و در نهایت به آنچه به عنوان نتیجه می‌رسیم؛ عمل می‌کنیم.» وی افزود: «برخی از سینماگران نیز گاهی اشاره می‌کنند که به دلیل اشکالات وارده به یک فیلم از سوی یک نماینده، اثری توقیف می‌شود در صورتی که اینگونه نیست.» وزیر ارشاد یادآور شد: «دو کارت زرد گرفتم و کارت سوم نیز به دلیل فیلم قصه‌ها در راه است. من خود فیلم «قصه‌ها» را دیدم و مشکلی هم نداشت؛ و پایش هم ایستادیم.»

"بغض‌های افراط‌گرایانه با من داشته‌اند"، عنوان گزارشی است که آرمان در آن اظهارات هاشمی رفسنجانی در دیدار با اعضای شورای مرکزی و عمومی انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز پوشش داده است:  «در مقطعی از زمان اصلاح‌طلبان افراطی و در مقطعی دیگر اصولگرایان افراطی به دلیل حبّ و بغض‌های افراط‌گرایانه‌شان رفتاری دوگانه با من داشته‌اند.» این را آیت‌ا...هاشمی نه به عنوان گلایه بلکه به عنوان یک درس بیان کرد. فراز و فرودهای آیت‌ا... در 6‌دهه فعالیت سیاسی به وی آموخته که باید خط میانه را برگزید تا از آفات تعلق به یک گروه سیاسی و در عین حال منجمد شدن در یک تفکر به دور ماند. روزی اصولگرایان او را متعلق به خود دانستند و زمانی که میانه‌روی‌اش را به ضرر خودشان ارزیابی کردند هجمه را در دستور کار قرار دادند و روزی هم اصلاح‌طلبان بودند که او را با رفتارهای نامناسب خود گلایه‌مند کردند اما او خط میانه بود و می‌دانست دیر یا زود هر دو گروه متوجه اشتباه خودشان می‌شوند. اکنون اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو در زیر چتر اعتدال آیت‌ا... هاشمی پناه گرفته‌اند و برای مصون ماندن از آفت تندروها از او مدد می‌خواهند که آیت‌ا...هاشمی هم هیچگاه پاسخ منفی به آنها نداده است.

احمد شیرزاد در یادداشتی با عنوان "روایتی از جلیلی، عباسی و صالحی "، حضور این سه تن در کمیسیون برجام را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است: هر کسی که کامل و دقیق به همه صحبت‌ها گوش داده باشد حتما متوجه شده که از صحبت‌های آقای جلیلی موضع مشخصی در نمی‌آید؛ به عبارتی ایشان می‌گوید ما می‌خواستیم توافقی را امضا کنیم که فرصت نشد یا اینکه ایشان اصولا توافق را نفی می‌کند. .. نکته دیگری که قابل مطالعه است فرمایشات آقای فریدون عباسی است. مسائلی که ایشان در صدا و سیما مطرح کردند کاملا جنبه شخصی داشت و به مسائل بین خودشان و آقای صالحی برمی‌گشت. ظاهرا آقای عباسی دل خوشی از آقای صالحی ندارد که هرجا می‌نشینند علیه وی صحبت می‌کند. نکاتی که ایشان در کمیسیون بررسی برجام مطرح کردند نه به درد کمیسیون برجام خورد، نه به درد ملت که شنونده آنها بود...نکته دیگر اینکه باید به مسائلی آقای صالحی مطرح کرده‌اند در جا و زمان خود پرداخت. این صحبت آقای صالحی که عده‌ای برای نشان دادن شجاعت خود حاضرند جان 80 میلیون نفر را به خطر بیندازند صرفا به مساله تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی بازنمی‌گردد. اتفاقی که در همه جای دنیا می‌افتد این است که تولید مواد هسته‌ای را شرکت‌های بخش خصوصی انجام می‌دهند و دولت‌ها در موضع حاکمیت و دفاع از حقوق مردم به مساله ایمنی هسته‌ای می‌پردازند. این تمام عملکرد دولت‌هاست. 

عقب‌نشینی خاموش/ مجلس و قضاوت تاریخ

روزنامه وطن امروز به عقب نشینی بی سر وصدای نیروهای اماراتی از یمن پرداخته و آن را در گزارشی با عنوان " عقب‌نشینی خاموش"، کار کرده است: شکست نوچه‌های اماراتی آل‌سعود در یمن چنان مفتضحانه بود که حتی پروپاگاندای چندین ماهه کشوری نصف و نیمه شامل 7 شیخ‌نشین ابوظبی، دوبی، شارجه، راس‌الخیمه، عجمان، ام‌القوین و فجیره نیز نتوانست ابعاد آن را مخفی کند. درست یک هفته پس از آنکه شبکه‌های اماراتی به طور هماهنگ فتیله تبلیغات حکومتی برای تجاوز و جنایت در یمن را تحت عنوان «جهاد برای صلح» بالا کشیدند حالا نجواها درباره عقب‌نشینی خفت‌بار ارتش مینیاتوری مزدورمحور امارات تبدیل به فریادهایی رسا شده ‌است.  در مشهور‌ترین نماهنگ تبلیغاتی دولت امارات درباره تجاوز به یمن که مملو از مثبت‌نمایی چهره‌هایی کریه مثل سلمان پادشاه سعودی و پسرش محمد، وزیر جنگ عربستان است، بارها این ترجیع‌بند تکرار می‌شود که ما «جهاد را بدون رسیدن به پیروزی ترک نمی‌کنیم». اینک نشانه آشکار دروغ‌نمایی شیوخ اماراتی درباره جهادگری‌شان این است که آنها خیلی زودتر از تصور در حال فرار از یمن هستند.  یک پایگاه خبری اماراتی روز پنجشنبه از تصمیم حکومت ابوظبی (پایتخت امارات) به انصراف از تجاوز به یمن و عقب‌نشینی نظامیان این شیخ‌نشین از یمن و بازگشت آنها به کشور خود خبر داد.

"مجلس و قضاوت تاریخ"، به موضوع رد لغو برجام در آمریکا پرداخته و آن را بازی سیاسی دانسته است که آمریکا و اسرائیل مسیر فروپاشی نظام ایران را از این راه برگزیده اند: مهم‌تر اینکه برخلاف تاکید مکرر سرتیم مذاکره‌کننده دولت یازدهم مبنی بر ایجاد شکاف در میان آمریکایی‌ها، عقلای آمریکا کماکان بر استراتژی مبارزه و مقابله با ایران از مسیری جدید هم‌قسم هستند و تیم اوباما با بازی دوگانه بر سر میز مذاکره موفق شد بهترین و تکان‌دهنده‌ترین امتیازات را با «کارت کنگره» از ظریف و همکارانش دشت کند! مانور جان کری بر حساسیت‌های کنگره آمریکا و ظرفیت تقابل جمهوری‌خواهان با برجام منجر به این شد که بدترین رژیم حقوقی خطرناک، استثنایی و غیرعادی ضد کشورمان در قالب یک «برنامه اقدام مشترک هسته‌ای» با مولفه‌های نظامی و امنیتی متعدد، به‌دست نمایندگان خود ایران و با همکاری دولت کشورمان، برخلاف سخت‌ترین قطعنامه‌های شورای امنیت، این بار با اجماعی جهانی و دور از دسترس برای آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها، به تصویب برسد و اکنون پوچ بودن گزینه کنگره پس از پایان بازی به نمایش عام گذاشته شده است. ..مهم‌ترین وظیفه در برهه اخیر که کشور درگیر تصمیم‌گیری برای آینده دست‌کم چند ده سال بعد ایران است برعهده صدا و سیماست، چرا که به حکم نظام جمهوری اسلامی چنین تصمیم‌سازی‌های بزرگی از اراده دولت‌ها به علت احتمال تحمیل سلایق و علایق حزبی و گروهی خارج است و روابط نظام با مردم از «سیاست محرمانگی» تبعیت نمی‌کند. رفتار سیاسی رهبر انقلاب در موضوع برنامه‌های آینده‌نگرانه کشور در حوزه سیاست، اقتصاد و برنامه هسته‌ای با نهی صریح «دیپلماسی پنهان» و تاکید بر گزارش‌دهی مکرر به مردم و حفظ حق مجلس شورای اسلامی در بررسی برجام، حکایت از تایید همین رویه اخلاقی و تثبیت‌کننده مواضع جمهوری اسلامی در بلندمدت با هدف پرهیز از گسست بین نسلی و  تحکیم ارتباط قوی حاکمیت و مردم دارد.

ناگفته‌های جهرمی از اختلاس و خاوری/پرش هسته‌ای اوباما

روزنامه اصلاح طلب اعتماد در مصاحبه با محمد جهرمی، مدیرعامل سابق بانک صادرات، به بررسی زوایای دیگر اختلاس سه هزار میلیاردی پرداخته است. "ناگفته‌های اختلاس سه هزار میلیاردی"، عنوان این گزارش است: من مه‌آفرید را در طول عمرم ندیدم اگر هم در جلسه عمومی بود من نمی‌شناختمش.چون بانک ملی بیشترین طلب را داشت. ٩٤ میلیارد تومان از کل مجموعه بدهی مه‌آفرید مربوط به بانک صادرات است. بیش از هفتاد و چند میلیارد تومانش از گذشته است. بانک صادرات اموال خودش را نداده بود. با جعل توانسته بودند این کار را بکنند. کارشان به طور مثال این گونه بود که من بروم دسته چک شما را جعل کنم و بعدش به اعتباری که شما دارید در بازار خرجش کنم. شما که به کسی چک نداده بودی. چکت را جعل کرده‌اند و رفته بودند جنس خریده بودند. شما هم بعد از مدتی می‌فهمی دسته چکت جعل شده هست...ای کاش بتوانند خاوری را بیاورند تا ابعاد دیگر و مبهم این پرونده هم روشن شود. من برداشتم این است که افرادی دیگر هم هستند که با بازگرداندن خاوری باید با آنها برخورد شود... زمانی که خاوری رفت برداشتم این بود پای خاوری گیر است. می‌دانستم استان خوزستان می‌خواست اورا دستگیر کند ولی نگذاشتند. وقتی از ایران رفت گفتم فرار کرده. خاوری حقوقدان بود و می‌دانست اگرابعاد این پرونده باز شود چه اتفاقی در انتظارش خواهد بود. او می‌دانست با کارهایی که کرده و رشوه‌هایی که گرفته اگر مثل مه آفرید حکم اعدام نگیرد حداقل حکم طولانی زندان برایش صددرصد است.دنبال این بودند که بانک صادرات بپذیرد که ال‌سی‌اش جعل شده و اموال بانک صادرات را بدهیم برود. می‌گفتم مگر می‌شود بانک صادرات را بدهکار چیزی بکنید که نقشی در آن نداشته است.

در ادامه می خوانیم: بارها به این دوستان می‌گفتم بانک صادرات دو تا مالک دارد. یک مالک سهامدار دارد که سهامدار بخش خصوصی است و یک سپرده‌گذار بدبخت دارد که آنجا منابعش را گذاشته که من باید حافظ سپرده مردم باشم...من هر چی هم دنبال می‌کردم که آقای احمدی‌نژاد را ببینم تا ابعاد پشت پرده را به ایشان بگویم آقای احمدی‌نژاد علاقه‌ای نداشت تا جلسه‌ای با من بگذارد..من خودم پیگیر ماجرا بودم. با معاون اقتصادی وزارت اطلاعات تماس گرفتم. دیدم آنها در جریان ماجرا هستند. خیلی کمک کردند. یا آقای الفت که در حال حاضر معاون رییس قوه قضاییه هستند آن زمان رییس دادگستری استان خوزستان بود و به کمک اطلاعات خوزستان توانستیم ایشان را در جریان این اتفاق قرار دهیم. روز جمعه سوم ماه رمضان بود صبح ساعت ٩ با آقای الفت تماس گرفتم ایشان هم خیلی کمک کرد. همان روز جمعه حکم دستگیری اینها صادر شد.نزدیک ٤٠ روز بعد از اینکه اینها دستگیر شدند من مصاحبه کردم و یک‌سری از ابعاد را باز کردم. بعد از ٣٧ روز خیلی تلاش کردم که آقای احمدی‌نژاد را ببینم اما ایشان نمی‌دانم چرا نمی‌خواست من را ببینند.به رحیمی گفتم به آقای احمدی‌نژاد بگو حرف‌هایی که از من خواهد شنید به نفعش است.دوست نداشت حرف‌های من را درباره این اختلاس باور کند. فکر می‌کرد من برای مشایی و اطرافیانش دارم پرونده‌سازی می‌کنم. این هم دلیل داشت چون می‌دانست من با مشایی مخالف بودم و همین بود که خیال می‌کرد برخورد من با این موضوع سیاسی است.احمدی‌نژاد تمام شد. حالا هم هرچه می‌خواهد تلاش کند برای انتخابات بیهوده است اصلا برخی رسانه‌ها بی‌جهت هر روز اسم و عکس او را می‌آورند. احمدی‌نژاد تمام شد و رفت.آقای مشایی اعتقاداتی داشت که آقای احمدی‌نژاد را دنبال آن اعتقادات می‌کشید.آقای احمدی‌نژاد توهماتی گرفته بود.خودشیفته بود.این را باید از وزیر اطلاعات اول آقای احمدی‌نژاد پرسید که خاوری را تایید کردند. خاوری و خانواده‌اش پاسپورت کانادایی داشته و بی‌شک وزارت اطلاعات این را می‌دانسته و سوال این است که چرا اینقدر راحت او را برای ریاست بانک ملی تایید کرده است.

"پرش هسته‌ای اوباما"، عنوان گزارش برجامی اعتماد از آمریکاست: برنامه جامع اقدام مشترک بی‌چون و چرا از سد کنگره تا دندان مسلح به جمهوریخواهان ایالات متحده گذشت. عصر پنجشنبه به وقت امریکا بود که سناتورهای مجلس سنای ایالات متحده دور هم جمع شدند تا در خصوص فرجام برجام در میان خود به تصمیم جمعی برسند. ٥٨ سناتور تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا همتاهای مستقل و دموکرات خود را متقاعد کنند که باید به نخستین توافق با ایران در ٤ دهه گذشته «نه» گفت. از بهانه‌گیری‌های ایدئولوژیک تا ایرادگیری‌های فنی بر متن برجام که البته در نهایت هیچ کدام ره به جایی نبرد. قطعنامه نه به توافق هسته‌ای با ایران با ٤٢ رای دموکرات‌ها و ٥٨ رای جمهوریخواهان در تاریخ سیاسی مجلس سنای امریکا ثبت شد. سناریوی دست به کارت وتو شدن از سوی باراک اوباما، رییس‌جمهور ایالات متحده به تاریخ سپرده شد و برجام از سد آهنین کنگره عبور کرد. با این‌همه مجلس نمایندگان امریکا عصر روز گذشته با ٢٦٩ رای مخالف ، ١٦٢ رای موافق و یک رای ممتنع با برجام مخالفت کرد.

بزک برجام در افکارعمومی با القاء 4 توهم/ سمپاشی روی برگ برنده

روزنامه کیهان در گزارشی با عنوان "بزک برجام در افکارعمومی با القاء 4 توهم"، به موضوع نظرسنجی های صورت گرفته از افکار عمومی ایران درباره توافق هسته ای پرداخته و عدم وجود اطلاعات درست را در ناصحیخ بودن نتایج نظرسنجی ها دخیل می داند: انتشار نتایج یک نظرسنجی از سوی بی‌بی‌سی نشان داد دادن اطلاعات خلاف واقع تا چه میزان در شکل‌گیری افکارعمومی موثر است و واکنش مردم پس از آگاهی از واقعیت‌ها چیست.اخیرا مرکز مطالعات امور بین‌الملل و امنیت دانشگاه مریلند، با همراهی موسسه نظرسنجی ایران‌پل، با نظرسنجی تلفنی از هزار نفر به تحقیق درباره موضع افکارعمومی ایران در قبال توافق هسته‌ای پرداخته است. براساس این نظرسنجی 76 درصد شرکت‌کنندگان از توافق ایران و 5+1 حمایت کرده‌اند. 43 درصد پاسخ‌دهندگان به شدت حامی توافق هستند و 33 درصد هم «تا حدودی» از آن حمایت می‌کنند اما در مقابل 7 درصد پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که به شدت مخالف توافق هستند و 14 درصد هم تا حدودی با آن مخالفت دارند...اما به راستی چه عاملی باعث شده که بیشتر پاسخ‌دهندگان از توافق اطلاع نادرستی داشته باشند و بالاتر از آن چرا اطلاعات نادرست حامیان دولت، به مراتب بیشتر از دیگران است؟! دلیل این امر واضح است، دولتمردان تاکید و اصرار داشته و دارند که هیچ صدای مخالفی در جامعه درباره برجام به گوش نرسد و تنها و تنها آنها درباره برجام و دستاوردهایش سخن بگویند و خب در چنین شرایطی معلوم است که  آنها چه می‌گویند! دلیل اطلاعات نادرست حامیان دولت هم همین است چرا که آنها به دولت و آمار و ارقام و اخبارش بیشتر اعتماد کرده و سراغ منابع دیگر نمی‌‌روند و در نتیجه شدت اطلاعات نادرست در آنها افزایش می‌یابد.

"سمپاشی روی برگ برنده"؛ عنوان یادداشت روز کیهان درباره بخش های از بیانات رهبری است و روحیه انقلابی گری را برگ برنده ای می داند که عده ای در حال تحلیل و تقلیل عمدی آن هستند:  دشمن خواب تغییر ایران را می‌بیند و می‌داند تنها راه تعبیر این خواب نیز جوان ایرانی است. پس اغوا می‌کند و می‌فریبد که اگر می‌خواهی آینده‌ای روشن داشته باشی باید دست از استکبارستیزی برداری!  جوان مطلوب کاخ سفید، دو دهه پیش آن بود که در آشوب 18 تیر زیرپوش رنگ شده سردست گرفت، روی جلد تایم رفت و از آنجا به ملاقات رئیس‌جمهور  شیطان بزرگ در کاخ سفید. جوان مطلوب امروز او هم آن چند نفر بالا نشینی هستند که تی‌شرت‌های منقش به پرچم آمریکا را بپوشند و شب توافق به خیابان بریزند و بزنند و برقصند که؛ خر برفت و خر برفت! رسانه‌های غربی هم در بوق و کرنا کنند که ببینید این است نسل آینده ایران!آن جریان، گروه و شخصی که در داخل کشور جوان حزب‌اللهی، انقلابی و استکبارستیز را افراطی و تندرو و ...می نامد، در حال تکمیل پازل دشمن است و البته چاره‌ای جز این ندارد! امروزه جوانان در معرض انواع و اقسام بمباران‌های تبلیغاتی دشمن قرار دارند و با آنکه دوران انقلاب، دفاع مقدس و حضرت امام(ره) را درک نکرده‌اند اما حتی بیش از جوان دهه 60 پای کار انقلاب و نظام هستند. چنین جوانانی را با هیچ روشی نمی‌توان از میدان به در کرد و تنها راه باقیمانده برای دشمن خارجی و پادوی داخلی آن، زدن برچسب افراطی و تندروست تا انقلابی‌گری و استکبارستیزی معادل این برچسب‌ها شده و به خیال خودشان این روحیه به دیگران سرایت نکند! جوانان انقلابی برگ برنده جمهوری اسلامی ایران در نبرد طولانی با استکبار هستند و  نباید از این برچسب‌زنی‌ها و سم‌پاشی‌ها ابایی داشته باشند. همانگونه که رهبر معظم انقلاب در سال 91 عنوان کردند تنها چیزی که چارچوب حرکت جوان انقلابی را مقید می‌کند اخلاق اسلامی و قانون است و لاغیر.

ارسال نظر

آخرین اخبار